Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība lems par 8538 eiro piešķiršanu Stradiņa slimnīcā dzimušajiem trīnīšiem

Valdība nākamnedēļ, 13.augustā, lems par vienreizēja pabalsta 8538 eiro apmērā piešķiršanu sestdien Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā dzimušajiem trīnīšiem, liecina Ministru kabineta sēdes darbakārtība.

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, valsts sniedz vienreizēju materiālu atbalstu, izmaksājot sociālo pabalstu no valsts līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Pabalsta apmērs trīnīšu piedzimšanas gadījumā kopš 2014. gada ir 8538 eiro pēc nodokļu samaksas.

Vienreizējais sociālais pabalsts paredzēts ģimenes, kurā piedzimuši trīnīši, materiālai atbalstīšanai, ņemot vērā, ka trīs bērnu vienlaicīga piedzimšana rada ievērojami lielākus papildu izdevumus, skaidro Labklājības ministrijā.

2013.gadā šāds pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014.gadā - piecām, 2015.gadā - trīs, 2016.gadā - divām, 2017.gadā - divām ģimenēm, bet 2018.gadā - četrām ģimenēm.

Kā vēstīts, trīnīši Artūrs, Artjoms un Aleksandrs pasaulē nākuši sestdien. Kā aģentūru LETA informēja ārstniecības iestādē, trīnīšu mamma Tatjana un puikas jūtas labi, ir priecīgi un veseli.

Pirmais puika svēris 1,41 kilogramus, otrais - 1,64 kilogramus, bet trešais - 1,35 kilogramus. Visi trīs piedzimuši ar minūtes intervālu, sākot no plkst.12.23 pēcpusdienā.

Šie ir pirmie trīnīši, kas šogad dzimuši Stradiņa slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas