Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valguma ezerā maluzvejnieku tīklā iepinies un gājis bojā zivju ērglis

Pateicoties makšķernieku vērībai, no Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) teritorijā esošā Valguma ezera izņemts maluzvejnieku izlikts tīkls. Diemžēl tajā atrasts arī bojā gājis zivju ērglis, portālu Diena.lv informēja Dabas aizsardzības pārvalde (DAP).

Pašus maluzvejniekus notikuma vietā nav izdevies notvert, taču DAP izsaka pateicību makšķerniekiem, kuri nepalika vienaldzīgi un ziņoja par nelikumīgo zveju. "Augstu vērtējam ikviena iedzīvotāja iesaisti nelikumību atklāšanā, tā palīdzot saglabāt dabas vērtības," uzsver DAP Pierīgas reģionālās administrācijas Dabas aizsardzības daļas vecākais eksperts Jānis Greivulis.

Konfiscētie nelikumīgie zvejas rīki iznīcināti, bet bojā gājušais zivju ērglis tiks nogādāts Dabas muzejā, kur profesionāli taksidermisti putnu apstrādās un vēlāk izlikts apskatei muzeja apmeklētājiem.

DAP aicina zvejniekus, makšķerniekus un iedzīvotājus arī turpmāk ziņot par pamanītajām nelikumībām ūdens krātuvēs.

DAP inspektori regulāri veic reidus un arī turpmāk kontrolēs makšķerēšanas un īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izmantošanas un aizsardzības noteikumu ievērošanu pārraugāmajās teritorijās. Par nelikumībām DAP Pierīgas reģionā darbadienās aicinām ziņot pa tālruni 67730078, vai inspektoram Kārlim Lapiņam, tālr. 26495578 vai Gintam Startam, tālr. 29368726 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Par zivju vai ūdensdzīvnieku ķeršanu vai citādu iegūšanu bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā laikā vai aizliegtās vietās, vai ar aizliegtiem rīkiem un paņēmieniem draud naudas sods vai pat kriminālatbildība. Ja dabai nodarītais kaitējums ir būtisks, turklāt, ja tas izdarīts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, sods var būt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kas fiziskai personai ir no divi simti astoņdesmit līdz septiņi simti eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas