Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts centrālajā daļā ceļi daudzviet sniegoti un apledo; jārēķinās ar papildu laiku ceļā

Šobrīd Latvijas centrālajā daļā sniegs, putenis un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu. Vietām Zemgalē atsevišķos ceļa posmos veidojas aizputinājumi. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šobrīd ir iesaistītas 60 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības. Vēršam uzmanību, ka snigšanas laikā sniega sega uz autoceļiem var veidoties atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Šādos laika apstākļos LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos:

  • Tallinas šoseja (A1) visa maršruta garumā;
  • Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Siguldai;
  • Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem;
  • Rīgas apvedceļš Baltezers – Saulkalne (A4) un Rīgas apvedceļš Salaspils – Babīte (A5) visa maršruta garumā;
  • Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas līdz Aizkrauklei;
  • Bauskas šoseja (A7) visa maršruta garumā;
  • Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā;
  • Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Blīdenei un no Kalvenes līdz Liepājai;
  • Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Strazdei;
  • Liepāja – Rucava (A11) posmā no Nīcas līdz Rucavai.

 

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Limbažu un Ogres apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi snigšana un putenis turpināsies visas dienas garumā, tā laikā redzamība vietām samazināsies līdz 500 - 1000m.

LVC atgādina, ka valsts autoceļi ir sadalīti pēc uzturēšanas klasēm, prioritāri uzturēšanas darbi tiek veikti uz valsts galvenajiem autoceļiem. Jārēķinās, ka valsts reģionālie autoceļi ar mazu satiksmes intensitāti, kā arī vietējās nozīmes autoceļi var būt sniegoti. Tāpat jāatceras, ka viena ceļa dažādiem posmiem var būt dažādas uzturēšanas klases.

Valsts autoceļiem ziemas sezonā tiek noteiktas piecas uzturēšanas klases – A, A1, B, C un D. Pieļaujamais sniega biezums uz autoceļa brauktuves mainīgos laika apstākļos A un A1 uzturēšanas klases autoceļiem var būt seši centimetri. Savukārt B uzturēšanas klases autoceļiem astoņi centimetri, C uzturēšanas klasei 10 cm, D uzturēšanas klases autoceļiem pieļaujamais sniega biezums netiek normēts.

A uzturēšanas klases autoceļa brauktuves no sniega attīra un to apstrādi ar pretslīdes materiāliem veic trīs stundu laikā, A1 uzturēšanas klasi četru stundu laikā, B uzturēšanas klasi sešās stundās, savukārt C uzturēšanas klasei autoceļa attīrīšanu no sniega veic 18 stundās, D uzturēšanas klasei laiks netiek normēts.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka laiks autoceļu brauktuves apstrādei ar pretslīdes materiālu un rievu izveidošanai sasalušā vai piebrauktā sniegā uz autoceļa brauktuves bīstamajos posmos netiek normēts. Līdz ar to ceļu lietotājiem jābūt uzmanīgiem, jo grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem LVC aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, šī informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas