Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora amatam virza VID vadītājas vietnieci Vitu Narnicku

Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektora amatam tiek virzīta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ievas Jaunzemes vietniece Vita Narnicka, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Amata konkursa komisija par uzvarētāju atzinusi Narnicku, kura guvusi arī tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) atbalstu. Viņas kandidatūra tiks virzīta apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Valsts kancelejā informēja, ka Narnickas līdzšinējā darba vieta ir VID, kur viņa no 2013.gada ir bijusi Informātikas pārvaldes direktore un pēdējos četrus gadus - arī ģenerāldirektora vietniece. Šajā laikā Narnicka piedalījusies VID reorganizācijā, tai skaitā pārveidojot dokumentu pārvaldību par pilnībā digitālu un ieviešot kopdarbošanās platformu VID iekšējo sistēmu pārvaldībai.

Pirms tam nākamā VZD vadītāja četrus gadus bijusi direktora vietniece pētniecības un IT jautājumos Valsts reģionālās attīstības aģentūrā, kur nodrošināja centrālo e-pārvaldes risinājumu izveidi, uzturēšanu un attīstīšanu.

No 2006.gada līdz 2008.gadam Narnicka vadījusi E-pakalpojumu attīstības nodaļu Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā. Tāpat iepriekš Narnickas darbavieta četrus gadus bijusi Iepirkumu uzraudzības birojs, kur vadīta Iepirkumu sistēmas pilnveidošanas daļa un pēdējo gadu ieņemts arī direktora vietnieka amats.

Līdztekus minētajiem amatiem Narnicka no 2005.gada līdz 2009.gadam bijusi arī lektore Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikācijas fakultātē.

Nākamā VZD vadītāja Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikācijas fakultātē ieguvusi maģistra grādu telemātikā, turpat arī aizstāvējusi doktora disertāciju. Narnicka pārvalda krievu un angļu valodu.

Pēc uzvaras amata konkursā Narnicka ir tikusies ar tieslietu ministru, kurš izteicis atbalstu kandidatūrai.

Jau ziņots, ka iepriekš VZD vadīja Solvita Zvidriņa, taču pirms vairākiem mēnešiem viņai tika piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no amata. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) norādīja, ka Zvidriņa nav īstenojusi labu pārvaldību VZD vadīšanā un tam doto uzdevumu izpildes nodrošināšanā.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, tostarp iestādes reorganizācija un strukturālās izmaiņas veiktas bez saprotama pamatojuma, piemēram, VZD reģionālās nodaļas likvidēšana bez atbilstoša izvērtējuma, kā arī Informācijas tehnoloģiju struktūrvienības praktiski likvidēšana un funkciju nodošana citiem pakalpojuma sniedzējiem, kas varēja ļoti negatīvi ietekmēt informācijas tehnoloģiju sistēmu pilnvērtīgu funkcionēšanu, iepriekš klāstīja ministrs.

Tāpat tika konstatētas problēmas finanšu pārvaldībā un personāla novērtēšanā, un arī pilnvērtīgas informācijas ilgstoša nesniegšana ministram un ministrijas amatpersonām.

Jau pērn 23.decembrī par VZD ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika iecelta Ineta Baldiņa.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
vienas baabas tur shiveree.. nav briinuns ka viss ar vien dziljaak pakaljaa..
Dies atpestī
D
vienreiz valsts pārvaldi no šīs nelaimes! Paskatieties uz VRAA bilanci IT projektos, kad šī tur bija pie šprices. Skaidrs, ka VID grib no viņas tikt vaļā (jo visi agrāk vai vēlāk grib), bet ne jau Zvidriņas vietā uz VZD! Tā jau tas ir kapitāli novājināts kantoris iepriekšējās pusvadītājas laikā. Nākamā pusvadītāja radīs katastrofu.
melnais humors
m
Tik jauna un jau uzblīdusi kā speķarausis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas