Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

VARAM risinājumu dabas resursu nodokļa piemērošanai meklēs, sadarbojoties ar nozares pārstāvjiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) efektīvāko risinājumu dabas resursu nodokļa (DRN) piemērošanai reklāmas izdevumiem apzinās ciešā sadarbībā ar nozares pārstāvjiem, portālu Diena.lv informēja VARAM.

Šobrīd norisinās konsultācijas un individuālās tikšanās ar nozares uzņēmumiem, lai apzinātu komersantu redzējumu par šīs iniciatīvas optimālu ieviešanu dzīvē.

Savukārt pirmās diskusijas par šo jautājumu ieviešanu Latvijā norisinājās 2012.gada nogalē, apspriežot Atkritumu apsaimniekošanas valsts plāna 2013.-2020.gadam projektu un tajā iekļauto ražotāju atbildības principu un principa "piesārņotājs maksā" ieviešanu.

"Šī nodokļa piemērošanas reklāmas materiāliem mērķis ir ierobežot nepārdomātu un nepamatotu reklāmas materiālu nonākšanu iedzīvotāju pastkastītēs, vienlaikus veicinot mērķētāku un radošāku mārketinga pieeju un dabas resursu atbildīgāku, pārdomātāku izmantošanu," sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

"Esmu pārliecināts, ka 21.gadsimtā komersanti savus klientus var un spēj uzrunāt vides resursus saudzējošā veidā, piemēram, darot to elektroniski," piebilda ministrs.

VARAM piedāvātais risinājums šīs iniciatīvas ieviešanai paredz, ka līdzīgi kā videi kaitīgo preču un iepakojuma gadījumā DRN maksātājs būs persona, kura pirmā valsts teritorijā izplatīs reklāmas izdevumus un materiālus.

Jau ziņots, ka 2013.gada 20.augustā valdība atbalstīja VARAM priekšlikumu reklāmas izdevumiem piemērot DRN, lai tādējādi palielinātu ražotāju atbildīgu rīcību pret vidi un cīnītos arī pret mēstulēm pastkastītēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas