Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VARAM: Vides dienesti aktīvi seko situācijas attīstībai Naujenē

Šobrīd visi atbildīgie vides dienesti aktīvi seko situācijas attīstībai Daugavpils novada Naujenes pagastā - naktī no 8. uz 9.janvāri pie dzelzceļa stacijas Krauja avarējis un apgāzies kravas vilciens, un 5 no 17 cisternām notikusi noplūde, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Pēc informācijas saņemšanas no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) nekavējoties uz notikumu vietu devās Valsts vides dienesta Daugavpils reģionālās vides pārvaldes (VVD Daugavpils RVP) speciālisti. Viņi klātienē izvērtēja situāciju un sekoja līdzi neatliekamo sanācijas pasākumu veikšanai negadījuma vietā. Operatīvi sadarbojoties atbildīgajiem dienestiem, naktī tika lokalizēta piesārņojuma noplūde - tika izveidots aizsargvalnis, aizbērti meliorācijas grāvji, kā arī izvietots absorbents izlijušo vielu izplatības ierobežošanai.

Īstenojot turpmākos sanācijas pasākumus, Daugavpils RVP pieprasījusi iesniegt pilnīgu informāciju par vidē nonākušo piesārņojošo vielu sastāvu un daudzumu, kā arī sagatavot un saskaņot sanācijas plānu, paredzot tajā visus pasākumus izpostītās teritorijas atjaunošanai un to izpildes termiņus. Pēc neatliekamo darbu pabeigšanas paredzēts arī īstenot kvalitātes kontroli, tostarp virszemes ūdens un grunts analīžu veikšanu.

Lai objektīvi noteiktu videi nodarītā kaitējuma apmēru un vides atjaunošanas pasākumu izdevumus, pēc visu avārijas seku likvidēšanas un informācijas apkopošanas VVD Daugavpils RVP nekavējoties uzsāks darbu pie zaudējumu aprēķināšanas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) lūdzis atbildīgo vides dienestu amatpersonas regulāri informēt viņu par situāciju avārijas vietā. Uz Naujeni devies arī ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Andris Eglājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas