Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VDD veicis vairākas kratīšanas aizdomās par starptautisko sankciju pārkāpšanu

Aizdomās par starptautisko sankciju pārkāpšanu Valsts drošības dienests (VDD) otrdien veicis vairākas kratīšanas Rīgā un Tallinā. Šajā sakarā VDD uzsācis kriminālprocesu par starptautisko sankciju pārkāpšanu. Viens no aizdomās turētajiem ir SIA Baltijas mediju alianse līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Oļegs Solodovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pēc Firmas.lv datiem, Latvijas valstspiederīgajam Solodovam pieder 50% uzņēmuma kapitāla daļu, bet otri 50% pieder Krievijas valstspiederīgajam Aleksejam Pļasunovam.

Solodovs ir Baltijas mediju alianses valdes priekšsēdētājs kopš tā dibināšanas 2007.gadā. Kopā ar viņu valdē darbojas arī Pļasunovs, liecina Firmas.lv dati.

Kā ziņots, VDD otrdien, 4.februārī, veicis vairākas kratīšanas Rīgā un Tallinā. Kratīšanas veiktas 2019.gada 19.decembrī sāktā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 84.panta 3.daļas - par Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Kā informē VDD, dienas gaitā sadarbībā ar Igaunijas Drošības policiju (KAPO) tika veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas ar aizdomās turētajām personām saistītos objektos Rīgā un tās apkaimē, kā arī Tallinā, to laikā iegūstot lielu skaitu dokumentu un datu nesēju.

"Izmeklēšanā iegūtā informācija rada pamatu aizdomām, ka personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās nodrošinājusi piekļuvi finanšu un saimnieciskajiem resursiem lielos apmēros personai, pret kuru vērstas Eiropas Savienības sankcijas par darbībām, ar ko tiek grauta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība," teikts VDD izplatītajā paziņojumā.

Minētajā lietā patlaban divām personām ir piemērots aizdomās turētā statuss un noteikti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Vēl vairākām personām ir noteikts procesuālais statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Lai izmeklēšana varētu noritēt netraucēti, VDD no plašākiem komentāriem par šo gadījumu pagaidām atturas.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, viens no objektiem, kur VDD amatpersonas otrdien veica kratīšanu, iespējams, ir Baltijas mediju alianse, vēstīja Latvijas Televīzija. Uzņēmuma birojs atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā.

Baltijas mediju alianse ietilpst televīzija Pirmais Baltijas kanāls, reklāmas aģentūras Pirmais Baltijas muzikālais kanāls un Baltijas mediju reklāma, reklāmas un mediju aģentūra Ren TV Baltic, televīzijas kanālu izplatītājs Tem LV un izdevniecības nams Print Media, kā arī laikraksti MK Latvija un MK Estoņija un to interneta versijas.

Kopumā Baltijas mediju aliansē ietilpst 25 televīzijas kanāli Baltijā. Uzņēmums producē vietējās televīzijas ziņas Latvijā un Igaunijā.

Kompānija Baltijas mediju alianse reģistrēta 2007.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 3 579 518 eiro, liecina Firmas.lv informācija. Baltijas mediju alianse ir seši meitasuzņēmumi - Pirmais Baltijas kanāls, Baltijas mediju reklāma, Tem LV, Izdevniecības nams Print Media, Ren TV Baltic un Pirmais Baltijas muzikālais kanāls. Visās šajās kompānijās Baltijas mediju alianse ir vienīgā īpašniece.

Baltijas mediju alianse koncerna apgrozījums 2018.gadā bija 19,443 miljoni eiro, kas ir par 5,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet grupas peļņa pieauga 29 reizes un bija 3,895 miljoni eiro

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

Tēvzemes Sargs
T
Kremļfašisti atkal uztraucas!
Tas pats
T
Modris neizskatās ka kāds no ķēdes suņiem spētu domāt un kur nu vēl par attīstību, kam iekšēja garīgā resursa nav, bet fizisko resursu - neviens nav iedalījis!
Erna
E
Ka vispar sis lupata, kretins var vadit VDD?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas