Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Veidos darba grupu nabadzības risku mazināšanai

Valdošā koalīcija šodien vienojusies izveidot darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus nabadzības risku mazināšanai valstī.

Kā šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem paziņoja premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), šodien panākta vienošanās par darba grupas izveidi, un koalīcijas partneriem nedēļas laikā ir jāiesniedz savi priekšlikumi par šīs grupas personālsastāvu.

"Centrālais uzstādījums ir parādīt to, kādā veidā cilvēki caur darbu var iet prom no nabadzības, nodrošināt, lai mūsu sociālā sistēma neveicinātu tā saucamos sociālos slazdus jeb pabalstu atkarību," skaidroja premjers. Tāpat esot jādomā par sociālās palīdzības sistēmas efektivitāti un jādomā, kādā veidā celt minimālās algas gan sabiedriskajā, gan arī privātajā sektorā. "Tā smagākā situācija ir tāda, ka cilvēks strādā pilna laika darbu un tāpat nevar izvairīties no nabadzības," pauda valdības vadītājs.

Pagaidām par konkrētu finansējumu premjers atteicās runāt, jo darba grupa vēl nav izveidota, taču par līdzekļiem runās 2014.gada budžeta kontekstā. "Sākumā jāsagaida konkrētie priekšlikumi, un tad budžeta kontekstā jāskatās, cik lielā mērā šos pasākumus varēsim atbalstīt. Darba grupa vēl nav sākusi strādāt, ļausim tai nedaudz iestrādāties, un tad jau šie risinājumi iezīmēsies," sacīja politiķis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvis Einārs Cilinskis norādīja, ka risinājumi jau ir izskanējuši publiskajā telpā, proti, ar nodokļiem neapliekamā ienākumu minimuma celšana, izvērtējama esot arī minimālās algas celšana. "Tās ir tikai tās sākotnējās lietas. Daudz kas būs jāvērtē šajā darba grupā, un nacionālajai apvienībai gribētos redzēt, lai priekšlikumi būtu kontekstā ar demogrāfijas situācijas uzlabošanos - lai neapliekamais minimums, pirmkārt, tiktu celts ģimenēm ar bērniem," teica Cilinskis.

"Vislabākā medicīnas nabadzības samazinājumam ir ekonomiskā izaugsme, kuru mēs varam īstenot tikai tad, ja būs ne tikai eiro ieviešana, bet arī strukturālās reformas augstākajā izglītībā, industriālajā politikā un tā tālāk," sacīja Reformu partijas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas