Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vējonis saskata iespējas Latvijai un Armēnijai attīstīt lielāku sadarbību ekonomikas jomā

Latviju un Armēniju vieno draudzīgas un konstruktīvas attiecības, vienlaikus pastāv iespējas vēl lielākai sadarbībai ekonomikas, izglītības un kultūras jomā, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis Armēnijas vēstnieka Latvijā Tigrana Mkrtčjana akreditācijas vizītē.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, prezidents sarunas laikā atzinīgi novērtēja Armēnijas konstruktīvo pieeju attiecībām ar Eiropas Savienību (ES), īpaši uzsverot Austrumu partnerības Viļņas un Rīgas samitā panākto progresu. Viņš arī norādīja, ka ir svarīgi efektīvi īstenot ES-Armēnijas vīzu atvieglojumu un readmisijas līgumus, kas ļaus sākt vīzu dialogu.

Savukārt Luksemburgas vēstnieka Latvijā Konrāda Bruha akreditācijā prezidents atzinīgi novērtēja labās politiskās attiecības Latvijas un Luksemburgas starpā, tostarp regulāro Baltijas un Beniluksa valstu sadarbību 3+3 formātā.

Apspriežot drošības situāciju reģionā, prezidents pauda gandarījumu par Varšavas samita lēmumu palielināt NATO klātbūtni reģionā. Viņš novērtēja Luksemburgas ieguldījumu NATO klātbūtnē Lietuvā, kas ir spēcīgs signāls NATO vienotībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas