Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
NEPLP aicina piešķirt finansējumu komercmedijiem politiskajām debatēm

Vēlēšanām lūdz vēl naudu debatēm komercmedijos

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lūdz Saeimu papildus piešķirt vēl 215 000 eiro 2018. gada valsts budžetā, lai nodrošinātu kvalitatīvas priekšvēlēšanu debates komercmedijos.

Tādējādi televīzijām varētu kompensēt neiegūtos reklāmas ieņēmumus, jo mēnesi pirms vēlēšanām televīzijās ir liegta partiju politiskā reklāma. Par to Saeimas Budžeta un finanšu komisiju otrdien informēja NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Nākamā gada oktobra pirmajā sestdienā notiek 13. Saeimas vēlēšanas. NEPLP locekle Gunta Līdaka vērsa deputātu uzmanību uz to, ka pirms vēlēšanām ir ļoti svarīgi informēt sabiedrību, iesaistot arī komercmedijus. Latvijas Televīzijai priekšvēlēšanu perioda atspoguļošanai ir piešķirti 500 000 eiro, bet komerctelevīziju programmām Saeimas vēlēšanu perioda raidījumiem paredzēti tikai 75 000 eiro. Pēc raidorganizāciju aprēķiniem kopējās provizoriskās izmaksas varētu būt 290 000 eiro.

Vēstulē Saeimas komisijām NEPLP piedāvā arī provizoriskos aprēķinus, norādot, ka divas premjera kandidātu vai sarakstu līderu debates plašai auditorijai katra varētu izmaksāt 40 000 eiro. Plānotas arī piecas divu stundu garas debates krievu valodā, katru raidījumu veltot vienam vēlēšanu apgabalam.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 25.oktobra laikrakstā Diena!

Top komentāri

Lembe Piebaldzēns
L
Nekāda debešukaku nauda nekad neapturēs mazās Latvijas lepnās tautas debīlgribu savēlēt komūnistus, naclopus un svoločinu. Tas ļoti patīk PSKP čekistu-komsomoļciem lai izšukurētu sili.
Vadims Kislovs
katrai partijai kas piedalās vēlēšanās ir pašai jākompensē visi izdevumi ! Kāds te sakars Saeimai kurai pašai naudas nemaz nav,tā ir mūsu-nodokļmaksātāju nauda bet tagad iznāk ka mēs paši apmaksāsim tos kuri nākotnē turpinās mūs apzagt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas