Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils peldbaseinā noslīkušā zēna vecākiem draud cietumsods par saņemtās kompensācijas nedeklarēšanu

2017.gadā Ventspils peldbaseinā noslīkušā zēna vecākiem draud cietumsods par saņemtās kompensācijas nedeklarēšanu, svētdien ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Viņus vaino tautsaimniecībai lielā apmērā nodarītos zaudējumos. Deklarāciju var labot vēl gadu, bet jau šobrīd vecākus par miruša bērna kompensācijas neuzrādīšanu grib krimināli sodīt, vēsta raidījums.

"Nekā personīga" atgādina, ka cietušie ar advokātu Olimpiskajam centram piedāvājuši slēgt vienošanos par kompensāciju. Pašvaldība tam piekritusi. Līgums bijis konfidenciāls. Noslīkušā zēna tēvs atzīst, ka vienošanās tika izpildītas un viņu tiesības netika aizskartas.

2018.gada vasarā kompensācija izmaksāta. 2019.gadā vecāki Valsts ieņēmumu dienestam sniedza savas ikgadējās deklarācijas par aizvadīto gadu, bet olimpiskā centra maksājumu tajā nebija uzrādījuši.

Saskaņā ar likumu kriminālprocesa ietvaros slēgtās vienošanās par kompensāciju izmaksu netiek apliktas ne ar kādiem nodokļiem. Turklāt atskaites par saviem ieņēmumiem VID var papildināt vai labot turpmākos trīs gadus. 

Šajā gadījumā zēna tēvs un māte labot deklarācijas un tajās norādīt saņemto naudu no Olimpiskā centra var vēl līdz 2022.gada vasarai.

Šī gada martā bojā gājušā zēna vecāki saņēma pavēsti no izmeklētājiem, ka gan tēvs, gan māte ir aizdomās turamie kriminālprocesā. Atklājies, ka vairākkārt izmeklētāji par kompensāciju prasījuši informāciju pašvaldībai, vecākiem nezinot izprasīti un pētīti viņu banku kontu izraksti.

Izmeklētāji nolēmuši, ka neuzrādītās kompensācijas apjoms pārsniedz 10 000 eiro, tāpēc abiem piemērojams Krimināllikuma 219.pants, kas par nepatiesu ziņu sniegšanu deklarācijā lielā apmērā var draudēt pat ar cietumsodu.

Kā informē raidījums, abi vecāki dažu dienu laikā atzīti par aizdomās turētajiem. Dažu dienu laikā lieta atradusies prokuratūrā un šobrīd jau ir uzrādīta apsūdzība abiem vecākiem par deklarācijas nepilnību. Viņiem draud atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem.

Sarunā ar prokurori esot izskanējis, ka viņa plāno aizdomās turētajiem prasīt pusgadu nosacīta cietumsoda.

Prokurore Rūta Leišavniece raidījumam atteicās šo lietu komentēt.

Arī VID norāda, ka neko komentēt nevar, jo lietu virza prokuratūra.

Mirušā zēna vecāki jau ir iesnieguši savu deklarāciju labojumus, kuros iekļāvuši kompensāciju.

LETA jau ziņoja, ka 2017.gada 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns.

Pašlaik Prokuratūra nodevusi tiesai bijušā Ventspils sporta skolas "Spars" direktora Viktora Zujeva krimināllietu par četrus gadus veca zēna nāvi baseinā.

Lietas izskatīšanai nodota Kurzemes rajona tiesai.

Par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas