Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Veselības inspekcija iesaka nepeldēties Ķīpsalā pie Vanšu tilta

Veselības inspekcija ir veikusi peldūdens kvalitātes pārbaudes un iesaka nepeldēties Jelgavā, Pasta salas peldvietā, Rīgā, Ķīpsalā pie Vanšu tilta, un Olaines novadā, ūdenskrātuves peldvietā pie Sila kapiem, aģentūru informēja inspekcijas Vadītāja birojs.

Veselības inspekcija 5. un 6.jūnijā veikusi peldūdens kvalitātes pārbaudes 56 oficiālajās peldvietās un secinājusi, ka visās, izņemot Pasta salā Jelgavā, peldēties ir atļauts.

Papildus oficiālo peldvietu monitoringam šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, ir virkne peldvietu, kurās, rūpējoties par iedzīvotāju veselību, ūdens pārbaudes tiek veiktas pēc vietējo pašvaldību iniciatīvas par pašvaldības līdzekļiem. Atbilstoši pašvaldību pasūtītajam un finansētajam monitoringam neoficiālajās peldvietās, paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ noteikts ieteikums nepeldēties peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta un Olaines novada ūdenskrātuves peldvietā pie Sila kapiem.

Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta. Par peldvietu ūdens izmeklējumu rezultātiem turpmāk regulāri tiks informēts peldvietas apsaimniekotājs, kā arī sabiedrība ar plašsaziņas līdzekļu un Inspekcijas tīmekļa vietnes vi.gov.lv starpniecību.

Visa informācija par oficiālajām un neoficiālajām peldvietām, kurās tiek pārbaudīta ūdens kvalitāte, pieejama Inspekcijas tīmekļa vietnes vi.gov.lv sadaļā Vides veselība - Peldūdens - Peldūdens monitorings, kā arī atsevišķu pašvaldību tīmekļa vietnēs.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu - no 15.maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūlija sākumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas