Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Veselības ministrs uzsver klimata pārmaiņu ietekmi uz sabiedrības veselību

Klimata pārmaiņas galvenokārt ietekmē neaizsargātākās grupas - mazus bērnus, vecus cilvēkus, cilvēkus ar hroniskām slimībām vai invaliditāti, cilvēkus ar zemiem ienākumiem, Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) Klimata pārmaiņu konferencē COP28 uzsvēra Veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrija (VM), ANO Klimata pārmaiņu konference norisinājās Dubaijā divu nedēļu garumā, savukārt 3.decembrī, piedaloties valstu veselības ministriem, īpaši uzsvērta klimatu pārmaiņu ietekme uz cilvēka veselību.

Abu Meri vērsa uzmanību, ka aptuveni katra desmitā priekšlaicīga nāve Eiropā ir saistīta ar vides piesārņojumu. Viņš norādīja, ka nepieciešams īstenot konkrētus pasākumus, lai mazinātu klimata pārmaiņu ietekmi uz veselību. Piemēram, viens no aspektiem ir cīņa pret antibakteriālo rezistenci, kas ir nopietns sabiedrības veselības apdraudējums, ko vēl vairāk veicina klimata pārmaiņas. Latvijai šajā ziņā jau esot konkrētas iestrādnes.

Ministrs arī atzīmēja, ka nepieciešams rūpēties par sabiedrības veselību klimatam draudzīgā veidā, uzlabojot slimnīcās energoefektivitāti un īstenojot ilgtspējīgu atkritumu apsaimniekošanu. Tāpat būtu jāinformē sabiedrība par klimata ietekmi uz veselību un veidiem kā to mazināt.

Vizītes laikā veselības ministrs tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu veselības ministru un uzaicināja uz Latviju, tāpat tikās ar Nīderlandes, Maltas, Maķedonijas un Kipras veselības ministriem, kā arī piedalījās Klimata un veselības ministru sanāksmē un Latvijas vēstniecības rīkotā pieņemšanā.

Konferences laikā Latvija pievienojās arī COP28 deklarācijai par klimatu un veselību, kas iezīmē gan klimata pārmaiņu riskus veselībai, gan piedāvā turpmāko rīcību, lai šos riskus mazinātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas