Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viņķele: Covid-19 izplatības tendences nerada pamatu atcelt Rīgas domes vēlēšanas un pārcelt jaunā mācību gada sākumu

Pašreizējās Covid-19 izplatības tendences Latvijā vēl nerada pamatu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu atcelšanai un jaunā mācību gada sākuma pārcelšanai, šodien pēc valdības sēdes sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ministre skaidroja, ka patlaban situācija ar jaunajiem Covid-19 gadījumiem nav graujoša, bet "mums ir pamats ātri rīkoties, lai ierobežotu Covid-19 izplatību".

Viņķele atgādināja, ka Latvijas kumulatīvās saslimšanas rādītāji vēl aizvien ir vieni no zemākajiem Eiropā, tomēr situācija ar jaunajiem Covid-19 gadījumiem tiks uzraudzīta un vērtēta saslimstības dinamika, pēc kā tiks pieņemti lēmumi par to, vai nepieciešams vēl vairāk pastiprināt pastāvošos ierobežojumus.

Informāciju par to, kā varētu sākties jaunais mācību gads, Izglītības un zinātnes ministrijai jāsagatavo līdz jūlija beigām, uzsvēra politiķe.

Viņķeles ieskatā patlaban vēl nav pamata lēmumam par 29.augustā plānoto Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu atcelšanu vai skolas gada sākuma pārcelšanu, tomēr tam, vai šādi scenāriji būs jāizskata, par pamatu ir sabiedrības apzinīgums un apzinība, ievērojot noteiktos ierobežojumus.

Kā ziņots, šonedēļ Latvijā manāmi palielinājies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits. Aizvadītajā diennaktī valstī veikts 1841 Covid-19 tests un reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Zināms, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar saslimušo. Ar vēl pieciem saslimušajiem SPKC sācis saziņu.

Līdz šim valstī veikti 165 610 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1165 personas un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1019 cilvēki.

Top komentāri

Adatiņa
A
Nesteigsimies! Neskriesim vilcienam pa priekšu! Būsim uzmanīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas