Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viņķele saistībā ar Uzbekistānas viesstrādnieku saslimšanu: No vienas situācijas nevar secināt tendences

No vienas situācijas ar piecu viesstrādnieku no Uzbekistānas saslimšanu nevar izdarīt secinājumus par tendencēm, izriet no veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) paustā aģentūrai LETA.

"Mēs nekad no vienas situācijas neizdarām secinājumus par tendencēm," sacīja veselības ministre. Tā politiķe atbildēja uz jautājumu, vai pēc piecu slimu viesstrādnieku konstatēšanas vajadzētu lemt par aizliegumu viesstrādniekiem no trešajām valstīm ierasties Latvijā.

Politiķe skaidroja, ka ierobežojumi arī viesstrādniekiem bija noteikti ārkārtējās situācijas laikā, kas tagad ir atcelta. Pašlaik viesstrādnieku ierašanās ir saskaņojama ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, piebilde ministre.

Viņķele norādīja, ka piesardzībai ir jābūt vienlīdz vienādai gan situācijā, kad Latvijā ierodas citu valstu cilvēki, gan tad, ja Latvijā no ceļojuma atgriežas vietējie iedzīvotāji.

Taujāta par vienā dienā saslimušo skaitu, kas sestdien bijis krietni lielāks nekā citās dienās pēdējā laikā, veselības ministre vērsa uzmanību, ka pārliecinoši lielākā daļa gadījumi ir izsekojami, bet par vienu gadījumu vēl turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1345 Covid-19 testi, atklājot 13 jaunus saslimšanas gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

SPKC rīcība esošā informācija liecina, ka pieci saslimušie iebraukuši no Uzbekistānas. Septiņi no saslimušajiem ir kontaktpersonas, savukārt par vienu personu tiks precizēta papildus informācija.

Sākotnēji minētie pieci saslimušie ir Uzbekistānas iedzīvotāji, kuri Latvijā ieradušies strādāt, aģentūrai LETA pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja. Šiem cilvēkiem saslimšana norit vieglā formā un jautājumu kārtošana par viņu pašizolēšanos notiek sadarbībā ar darbu vadītāju, kurš organizēja šo strādnieku ierašanos Latvijā.

Saslimušie Uzbekistānas iedzīvotāji Latvijā ieradušies šīs nedēļas beigās. Vaicāta par iespējamām viņu kontaktpersonām, Arāja skaidroja, ka pašlaik turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana un arī šis jautājums ir darba procesā.

 

 

Top komentāri

hmm
h
Vienotība Saskaņas Attīstībai vienmēr ir gan par viesstrādniekiem, gan par nelegālajiem imigrantiem, gan par uzturēšanās atļaujām. Lai cik noziedzīgajam pūķim būtu galvu (seju un vārdu), inde paliek inde.
edvinssilavs
e
Nav skaidrs kāpēc iebraucēji netiek uzreiz pārbaudīti, sevišķi no trešajām valstīm !!!!???? Viņiem taču paredzēta karantīna 14 diennaktis - kāpēc tas netiek kontrolēts? Tas ir tik sarežģīti ? Uzreiz ir jātaisa visiem testi! Vai tiešām atbildīgās personas neatrodas savā pareizajā vieta? Tad jāatbrīvo no darba tās! Lai strādā tie, kuri ir atbildīgi, profesionāli un gudri cilvēki!
ta nu gan
t
Gribētu zināt, kādās tieši neaizvietojamās profesijās ir nepieciešami viesstrādnieki no Uzbekistānas? Varbūt kādu no šīm darbavietām varēja piedāvāt bez nodarbinātības palikušajiem viesnīcniekiem, viesmīļiem, muzikantiem, brīvā laika organizatoriem uc ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas