Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vīrietim, kurš tiesas zālē pārgrieza sev vēnas, piespriež vairāk nekā 13 gadu ilgu cietumsodu

Liepājas tiesa krimināllietā par laupīšanu un miesas bojājumu nodarīšanu piespriedusi reālu brīvības atņemšanu uz 13 gadiem un sešiem mēnešiem vīrietim, kurš pērn oktobrī tiesas zālē pārgrieza sev vēnas, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Tāpat par vainīgu atzītajam vīrietim saskaņā ar tiesas spriedumu būs jāizmaksā kompensācija diviem cietušajiem 1483 latu un 213 latu apmērā.

Otram apsūdzētajam tiesa piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.

Pēc pilnā tiesas sprieduma pasludināšanas to būs iespējams pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm viens no šajā lietā apsūdzētajiem tiesas sēžu zālē pārgrieza sev vēnas, tāpēc sēdi nācās atlikt.

Šajā krimināllietā bija apsūdzēti divi vīrieši. Vīrietim, kurš oktobrī tiesas zālē pārgrieza vēnas, inkriminētas septiņas epizodes. Viņš bija apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 176.panta 3.daļas par laupīšanu, KL 175.panta 3.daļa "Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī", KL 273.panta "Par valsts amatpersonas nosaukuma vai varas patvaļīgu piesavināšanos nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu", KL 180.panta 2.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti, KL 175.panta 2.daļas "Par zādzību, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās", KL 143.panta 1.daļas "Par nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu" un KL 126.panta 1.daļas par vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu.

Kā iepriekš informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa, lai gan par savas rīcības motīviem var pastāstīt tikai pats apsūdzētais, tiesa pieļauj iespēju, ka viņš šādā veidā vēlējies novilcināt krimināllietas izskatīšanu. Iepriekš tiesas sēdes jau dažādu iemeslu dēļ tika atliktas.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Neskatoties uz to, ka tiesas zālē viņš tika nogādāts konvoja pavadībā, viņam kaut kādā veidā bija izdevies meistarīgi noslēpt un ienest tiesas zālē žileti, informēja tiesā.

Kā iepriekš informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, vīrietis ar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu no tiesas zāles tika nogādāts slimnīcas traumpunktā un viņam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Vīrietis turpināja ārstēties ambulatori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas