Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VM: Slimnīcām ir pieejami līdzekļi piemaksu veikšanai Covid-19 izplatības novēršanā iesaistītajam personālam

Veselības ministrija (VM) noraida Latvijas Slimnīcu biedrības publiski pausto paziņojumu, ka slimnīcām nebūtu pieejami līdzekļi piemaksu veikšanai ārstniecības personām, kuras iesaistītas Covid-19 izplatības novēršanā.

Kā vēstīts, Latvijas Slimnīcu biedrība informēja, ka kompensācijas par piemaksām mediķiem, kuri ārkārtas apstākļos strādājuši ar Covid-19 izplatības seku novēršanu, līdz šim nav saņēmusi neviena no pašvaldību slimnīcām, turklāt piemaksas par paveikto darbu no saviem līdzekļiem spējušas izmaksāt vien 53% pašvaldību slimnīcu.

Kā informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders, lai slimnīcām būtu pieejami brīvi finanšu līdzekļi un maksājumus būtu iespējams veikt, slimnīcām ir pieejami avansa maksājumi katru mēnesi vienas divpadsmitās daļas no gada finansējuma apmērā, ko pārskaita Nacionālais veselības dienests.

Pēc ministrijas pārstāvja paustā, par martu un aprīli aprēķinātais finansējums ir iesniegts Finanšu ministrijā un plānots, ka slimnīcām līdzekļi būtu jāsaņem tuvākajā laikā.

Šneiders norāda, ka slimnīcām ir jāveic uzskaite par izmaksātajām piemaksām Covid-19 izplatības novēršanā iesaistītajam personālam. Pēc visu slimnīcu izmaksu apkopošanas šis finansējums tikšot kompensēts atbilstoši Ministru kabinetā lemtajam.

Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs skaidroja, ka pašvaldību slimnīcas patlaban ir sarežģītas izvēles priekšā - valdības solītās, taču līdz šim nesaņemtās piemaksas darbiniekiem izmaksāt no saviem līdzekļiem vai maksāt darbiniekiem tikai pēc finanšu līdzekļu saņemšanas.

Savukārt veselības ministre Ilze Viņķele (AP), reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušām bažām, preses konferencē maija beigās paziņoja, ka ārstniecības iestādes saņems kompensācijas par piemaksām mediķiem saistībā ar darbu Covid-19 krīzes novēršanai un ka tam pastāv noteikta procedūra. Vienlaikus procesu arī esot ietekmējis fakts, ka jautājuma risināšanā ir iesaistītas vairākas ministrijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas