Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VNĪ: JRT pārbūves budžets netiks samazināts

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) uzsācis jaunu iepirkuma procedūru Jaunā Rīgas teātra (JRT) tālākas pārbūves darbu veikšanai. Šogad neapgūtie līdzekļi - 7 miljoni eiro - tika atgriezti valsts budžetam, kurus valdība pēc saviem ieskatiem novirzījusi citu valsts vajadzību īstenošanai. Projektā paredzēto finansējumu plānots apgūt nākamajos gados atbilstoši JRT pārbūves gaitai, informēja VNĪ.

"Tā kā līgums starp VNĪ un ReRe Būve 1 par JRT pārbūvi ir lauzts, un līgums ar jauno būvnieku paredzams nākamgad, Ministru kabinets lēmis par šogad neizlietotā budžeta novirzīšanu citām valsts vajadzībām. JRT projekta budžets netiks samazināts – to atsāksim apgūt nākamajos gados saskaņā ar teātra pārbūves gaitu,” norāda VNĪ valdes locekle Sigita Janvāre. 

Šobrīd izsludinātais jaunais iepirkums JRT būvniecībai atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un teātra vajadzībām paredz īstenot "projektē un būvē" principu - vienotu atbildību teātra pārbūves īstenošanai. Oktobra vidū VNĪ organizēja sanāksmi, kurā ikvienam potenciālajam interesentam bija iespēja saņemt informāciju saistībā ar jaunā iepirkuma prasībām. Lai uzlabotu piegādātāju konkurenci un iepirkuma caurspīdību, VNĪ iesniedza iepirkuma nolikumu Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) priekšpārbaudei. Atbilstoši IUB ieteikumiem, VNĪ precizējis iepirkuma dokumentāciju.

Piedāvājumu iesniegšana paredzēta līdz šā gada 5. decembrim. Pēc jauna līguma slēgšanas ar būvnieku darbus pie JRT pārbūves plānots atsākt 2020. gadā.

Jau ziņots, ka VNĪ lēmums par līguma laušanu tika pieņemts, jo ReRe Būve 1 darbībā konstatēta virkne būtisku pārkāpumu, tostarp darbi veikti neatbilstošā kvalitātē, pirms darbu uzsākšanas nav pienācīgi izpētīta projekta dokumentācija, ir izsniegti nepatiesi apliecinājumi, kā arī nav ievēroti nolīgtie termiņi un darba drošības noteikumi. 

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 14. augustā pieņēma lēmumu par ReRe Būve 1 prasības pieteikuma nodrošinājumu, aizliedzot VNĪ kā pasūtītājam slēgt jebkādus darījumus, tostarp būvniecības līgumus ar citiem būvniekiem un citām trešajām pusēm būvdarbu turpināšanai šajā projektā. Savukārt septembra vidū Ģenerālprokuratūra iesniedza protestu Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamentam, lūdzot minēto lēmumu atcelt un nodot lietu jaunai izskatīšanai tās pašas tiesas citam sastāvam. VNĪ juridiskās pārvaldes direktors Ojārs Valkers skaidro: "RERE Būve1 prasība neatbilst Civillikumam - civiltiesiska strīda gadījumā būvnieks var prasīt savu peļņas daļu, bet nevis ņemt ķīlā teātri".

"Jau iepriekš saskatījām, ka pieņemtais tiesas lēmums ir procesuāls un balstīts uz ReRe Būve 1 vienpusēji tiesai sniegtu informāciju. ReRe Būve 1 Vidzemes priekšpilsētas tiesai iesniedza materiālu 13 sējumu apjomā,  tādējādi radot iespaidu par prasības pamatotību. Tik īsā laikā - no materiālu saņemšanas brīža, izskatot tos vienas dienas laikā, nebija iespējams izvērtēt iesniegto materiālu apjomu pēc būtības," iepriekš norādīja VNĪ Juridiskās pārvaldes direktors Ojārs Valkers. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas