Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers noliedz atlaižu prasīšanu no airBaltic un vaino Fliku melos

Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis eksprezidents Valdis Zatlers noliedz, ka savas prezidentūras laikā no Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") būtu prasījis ievērojamas atlaides biļetēm biznesa klasē sev un savas ģimenes locekļiem atvaļinājuma ceļojumiem, un uzskata, ka aviosabiedrības vadītāja Bertolta Flika teiktais ir meli.

Zatlers šodien žurnālistiem norādīja, ka ne viņš pats, ne sieva nav runājuši ar "airBaltic" pārstāvjiem. Biļešu pirkšana esot notikusi interneta vidē pēc lidsabiedrības piestādītajiem rēķiniem, turklāt atvaļinājumu braucienos viņš devies ļoti reti - aptuveni reizi gadā.

"KNAB var pārbaudīt, tur nekā nav," teica politiķis, uzsverot, ka šī informācija esot daļa no priekšvēlēšanu "melnā PR".

"Fliks apgalvo, ka biļetes iegādātas par īpašām cenām, tad vēlos uzzināt, kādi ir "airBaltic" cenu politikas kritēriji un kāpēc man, pērkot biļetes "airBaltic", tika izrakstīti rēķini, par kuriem tagad jādiskutē. Nekādas atlaides sev vai saviem ģimenes locekļiem neesmu prasījis, un Flika teiktais ir meli," šodien presei izplatītā paziņojumā norāda Zatlers.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, "airBaltic" vēlējusies iegūt sev papildu publicitāti, nodrošinot, ka Valsts prezidents atvaļinājumā dodas tieši ar šo, nevis kādu citu aviokompāniju. "Manā izvēlē lidot ar "airBaltic" noteicošais bija tas, ka, būdams Latvijas Valsts prezidents, lidoju ar nacionālo aviokompāniju," pauda eksprezidents.

Pēc Zatlera teiktā, par Flika patvaļu cenu politikā liecina arī žurnālistu vizināšana uz viņa personīgo preses konferenci Berlīnē 15.jūnijā, kur "airBaltic" nodrošinājusi transportu un arī segusi aviobiļešu izmaksas. "Toreiz aviokompānija atzina, ka lidojumu uz Flika preses konferenci apmaksāja nevis pats Fliks, bet gan aviokompānija, kurā kontrolpakete pieder valstij," norāda Zatlers.

"Acīmredzot līdzšinējā "airBaltic" cenu politika ir balstījusies uz Flika personīgajām simpātijām un savtīgām interesēm, tāpēc būtu svarīgi pārliecināties, vai Fliks, izmantojot savu dienesta stāvokli, nav īpaši vēlējies iepatikties politiķiem. Tāpēc aicinu Fliku darīt sabiedrībai zināmas ne tikai tās cenas, kas tika piedāvātas man, bet arī citiem politiķiem," klāstīja politiķis.

Kā ziņots, intervijā laikrakstam "Diena" Fliks atklājis, ka Zatlers savas prezidentūras laikā no Latvijas "airBaltic" prasījis ievērojamas atlaides biļetēm biznesa klasē sev un savas ģimenes locekļiem atvaļinājuma ceļojumiem.

Komentējot Zatlera iepriekš paustos pārmetumus par "airBaltic" kā vienu no spilgtākajiem piemēriem, kurā izpaužas valsts nozagšanas turpināšana, Fliks sacījis: "Nesaprotu, kas un ko zog - valsts kaut ko zog vai kāds cits kaut ko zog. Politiķis Valdis Zatlers gan šoreiz varēja paklusēt, tāpat kā klusēja "airBaltic" vadība - katru reizi, kad Valsts prezidents Valdis Zatlers izprasīja biļetes biznesa klasē sev un savas ģimenes locekļiem atvaļinājuma ceļojumiem. "airBaltic" nevērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo turēja valsts reputāciju par augstāku."

Fliks norādījis, ka Zatlers biļetes no "airBaltic" izprasījis par "ļoti īpašām cenām".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas