Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zilaļģu dēļ aizliedz peldēties Lielajā un Mazajā Baltezerā

Zilaļģu savairošanās dēļ aizliegts peldēt Alderu pludmalē Mazā Baltezera krastā un Lielajā Baltezerā pie Baltezera kapiem, liecina informācija Ādažu novada pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldība aicina šajās vietās arī nemakšķerēt, neizmantot ūdeni saimniecībā un nedzirdīt ar šo ūdeni mājdzīvniekus un lopus.

Pārējās novada peldvietās peldēties ir atļauts.

Vienlaikus pašvaldība atgādina, ka karstā laikā zilaļģes var atkal strauji savairoties. Tāpēc, ja pamanītas zilaļģes, pašvaldība lūdz par tām ziņot.

Zilaļģes ir dabiski iekšzemes un jūras ūdens organismi. Problēmas var radīt to masveida savairošanās jeb tā saucamā ūdens ziedēšana. Daļa Latvijā sastopamo zilaļģu sugu ir potenciāli toksiskas, kas atmirstot ūdenī var izdalīt toksīnus.

Peldētājiem šie toksīni var radīt alerģiskas ādas reakcijas - acu un citu gļotādu kairinājumu.

Parasti zilaļģu savairošanās ir novērojama ilgstoši karstā un sausā laikā, bet, līdzko laiks kļūst vēsāks, vējaināks un lietaināks, zilaļģu "ziedēšana" samazinās vai izzūd pavisam.

Pirms došanās peldēt iedzīvotāji aicināti pievērst uzmanību ūdens kvalitātei, primāri izvērtējot tā krāsu, jo zilaļģu "ziedēšanas" laikā uz ūdens virsmas novērojama zilzaļa pelēcīgas nokrāsas plēve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas