Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Zivtiņu pārceļ Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka amatā

Turpinot personāla rotāciju Valsts policijā (VP), līdzšinējais Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš tiks pārcelts Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka amatā informēja VP.

Savukārt par VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieku tiks iecelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis.

Amatpersonu rotācija notiks 1.jūnijā. VP skaidro, ka rotācija plānota ar mērķi nodrošināt labākās prakses pārņemšanu sistēmā un jaunu risinājumu ieviešanu, kā arī nolūkā novērst ikdienas rutīnas veidošanos.

Paziņojumā medijiem VP norāda, ka līdzšinējais Prevencijas pārvaldes priekšnieks Zivtiņš, kurš amatā aizvadījis jau desmit gadus, tiks pārcelts, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma punktu, kas paredz pārcelšanu citā amatā dienesta interesēs uz noteiktu laiku, lai nodrošinātu efektīvu dienesta pienākumu izpildi.

"Zivtiņa neatsveramā profesionālā pieredze dažādu svarīgu valsts vizīšu un pasākumu nodrošināšanas plānošanā būs nenovērtējams pienesums Latvijā gaidāmo plašo pasākumu nodrošināšanā," teikts VP paziņojumā, norādot tādus gaidāmos pasākumus kā Dziesmu svētki, Latvijas valsts 95.jubileja, gatavošanās eiro ieviešanai un ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā saistītie pasākumi.

Pamatojot Krapša pārcelšanu, VP norāda, ka viņa "plašās zināšanas un milzīgā praktiskā pieredze būs vērtīgs pienesums Prevencijas pārvaldei".

VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs paziņojumā medijiem norāda, ka, sākot pildīt šo amatu, kā vienu no pirmajām prioritātēm noteicis uzdevumu novērst pērn Iekšlietu ministrijas iekšējā audita par kārtības nodrošināšanu sabiedriskās vietās norādītos riskus un strādāt ar audita ieteikumu izpildi.

Uzlabojumu nepieciešamība vērsta uz normatīvo aktu pilnveidošanu, atsevišķu sistēmas procesu posmu sakārtošanu, tostarp to, kas saistīti ar prevenciju un patruļdienestu. Piemēram, Galvenajai kārtības policijas pārvaldei jānodrošina pašreizējo procedūru un darba metožu pilnveidošana, veicinot vispārējās prevencijas izpratni un nodrošinot vienotu preventīvā darba organizēšanu un izpildi visā valsts teritorijā.

Savukārt, lai nodrošinātu vienotu un centralizētu Kārtības policijas dienestu uzdevumu koordināciju, kontroli un metodisko vadību, tostarp ieviešot visā valstī "uz sabiedrību vērsta policijas darba" darba organizāciju un metodiku, precīzi jānosaka VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes struktūrvienību darbības mērķi un jāizveido atbilstoša struktūra to sasniegšanā.

Velšs paziņojumā norāda, ka Krapsis, pildot savus dienesta pienākumus lielākajā VP reģionālajā pārvaldē un ikdienā saskaroties ar visdažādākajām situācijām sabiedriskās drošības un kārtības organizēšanā, satiksmes uzraudzības jomā, masu pasākumu organizēšanā, administratīvajā lietvedībā un citos kārtības policijas darbības jautājumos, guvis milzīgu praktiskā darba pieredzi, kas būtu nozīmīga arī valstiskā līmenī, nodrošinot iepriekšminēto uzdevumu izpildes sekmēšanu Galvenajā kārtības policijas pārvaldē.

Kā ziņots, martā tika veikta VP augstākā līmeņa priekšnieku rotācija.

Toreiz VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis tika pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā, savukārt koledžas direktors Velšs tika pārcelts Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Par Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku tika iecelts Andrejs Grišins, kurš līdz tam bija Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks. Savukārt VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns tika iecelts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas