Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptauja: Vairums amerikāņu viltus ziņas uzskata par lielu problēmu

Puse pieaugušo amerikāņu viltus ziņas uzskata par lielu problēmu un vairums par to vaino politiķus un aktīvistus, liecina jaunas aptaujas dati. Vairums arī uzskata, ka par situācijas izlabošanu atbildīgi ir žurnālisti.

Kā parādīja ASV Pjū pētniecības centra aptaujas rezultāti, 68% amerikāņu uzskata, ka viltus ziņas ietekmē uzticēšanos valdības institūcijām. Dezinformācija kā liela problēma tika minēta biežāk nekā seksisms, rasisms, nelegālā imigrācija vai terorisms.

Attiecībā uz to, kurš ir vainīgs par viltus ziņām, 57% respondentu minēja politiķus un viņu štābus, bet 53% minēja aktīvistu grupas. Vairāk nekā trešdaļa par vainīgajiem nosauca žurnālistus un ārvalstu spēlētājus, tādus kā Krievija.

Lai arī valdība izdara spiedienu uz sociālo mediju kompānijām Facebook un Google iztīrīt savus tīklus no dezinformācijas, 53% aptaujāto uzskata, ka galvenie atbildīgie par atbrīvošanos no safabricētām ziņām ir žurnālisti. 12% sacīja, ka tas ir valdības uzdevums un tikai 9% uzskata, ka tas ir jādara tehnoloģiju kompānijām. Piektā daļa aptaujāto sacīja, ka par viltus ziņu samazināšanu vislielākā atbildība gulstas uz sabiedrību.

Aptaujā laikā no 19. februāra līdz 4. martam piedalījās 6127 amerikāņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits