Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Vašingtona štats apstrīdēs Trampa pārskatīto ieceļošanas aizliegumu

ASV Vašingtona štats ceturtdien paziņojis, ka arī apstrīdēs prezidenta Donalda Trampa pārskatīto ieceļošanas aizliegumu.

Vašingtona štata ģenerālprokurors Bobs Fērgusons paziņoja, ka arī Ņujorka un Oregona izteikušas vēlmi pievienoties viņu sūdzībai.

Jau vēstīts, ka šonedēļ arī Havaju štats iesniedza sūdzību tiesā pret Trampa parakstīto rīkojumu.

Vašingtona štats bija pirmais Savienoto Valstu štats, kas apstrīdēja sākotnējo ieceļošanas aizliegumu. Rezultātā apgabala tiesnesis Džeimss Robarts Sietlā to uz laiku nobloķēja.

Fērgusons aicināja Robartu nolemt, ka viņa lēmums par sākotnējo ieceļošanas aizliegumu attiecas arī uz pārstrādāto variantu, kuru Tramps parakstīja pirmdien.

Jaunais rīkojums uz 90 dienu ilgu periodu aizliedz izsniegt vīzas Sīrijas, Irānas, Lībijas, Somālijas, Jemenas un Sudānas pilsoņiem.

Atšķirībā no iepriekšējā, 27.janvārī parakstītā rīkojuma, no šo valstu saraksta izslēgta Irāka, kas piekritusi "pastiprinātai sadarbībai ar ASV valdību to savu pilsoņu pārbaudēs, kuri pieprasījuši vīzas ieceļošanai Savienotajās Valstīs".

Turklāt jaunā rīkojuma tekstā skaidri norādīts, ka pagaidu ieceļošanas ierobežojumi neattiecas uz tiem minēto sešu valstu pilsoņiem, kuriem jau ir legālas tiesības uzturēties ASV.

Pirmdien parakstītais rīkojums, kas stāsies spēkā 16.martā, uz 120 dienām aptur jebkādu bēgļu ierašanos ASV teritorijā. Šis aizliegums neattieksies uz tiem bēgļiem, kuri jau saņēmušu Valsts departamenta atļauju ierasties ASV.

Pēc pagaidu bēgļu ieceļošanas aizlieguma termiņa beigām ASV uzņemto patvēruma meklētāju skaits 2017.fiskālajā gadā nedrīkstēs pārsniegt 50 000.

Saskaņā ar sākotnējo rīkojumu, kuru pēc tā radītā juridiskā, politiskā un transporta haosa apturēja ASV tiesas, Valsts Departaments anulēja 60 000 vīzu un vairāki simti cilvēku tika aizturēti ASV lidostās.

Tiesību eksperti atzīst, ka jaunajā rīkojuma versijā atrisināta daļa to problēmu, kas deva iespēju iepriekšējo rīkojumu apturēt tiesā, taču norāda, ka tas joprojām satur normas, kuras iespējams apstrīdēt tiesās.

Top komentāri

cirvis
c
Visi urlas un padlatvieši var braukt uz Krieveliju, cik tik uziet. Bet neviens negrib!
NAV VIENALGA
N
Kamēr cilvēki tiek muļķoti ar kaut kādiem h*joviem aizliegumiem un to apstrīdēšanu, tikmēr neviens nepamana, ka ASV līdz 15. martam sasniegs savus kārtējos parāda griestus, kas ir ekvivalents 20 000 000 000 000 $. Tas nozīmē, ka - vai nu jāpaaugstina parāda griesti jeb līdz jūnijam ASV kasē būs beigusies nauda un tas novedīs pie valsts defolta! Kā jau zinam, tad parāds nav brālis un mūžīgi tas nevarēs turpināties! Bet ko nu... labāk bļaujam "Refugees are welcome" vai skatāmies CNN, MTV, kādu Holivudas shitu, NBA spēli un galvenais - NEDOMĀJAM! :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits