Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ASV jāgatavojas Ziemeļkorejas "pēdējam solim"

Amerikas Savienotajām Valstīm jau šobrīd jāpieņem, ka Ziemeļkoreja ir spējīga un gatavojas dot raķešu triecienu ASV kontinentālajai daļai, un attiecīgi jārīkojas, uzsvēris Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Maiks Pompeo.

"No ASV politikas perspektīvas - jārīkojas tā, it kā Ziemeļkoreja tūlīt sasniegs šo mērķi. Viņi tajā (raķešu un kodolprogrammas attīstībā) ir tikuši tik tālu, ka nu mums jādomā par to, kā apturēt Ziemeļkorejas "pēdējo soli"," paudis Pompeo.

"Vai tas notiktu otrdien, vai mēnesi vēlāk, mēs dzīvojam laikā, kad prezidents secinājis - jāpieliek globālas pūles, lai garantētu, ka Kims Čen Uns un viņa valsts nesasniedz šo kapacitāti (dot kodoltriecienu ASV kontinentālajai daļai - red.)," CIP direktors ceturtdien pauda uzrunā drošības tematikai veltītā forumā, ko rīkoja domnīca Demokrātisku valstu aizsardzības fonds

Forumā uzstājās arī ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Reimonds Makmāsters, kurš, līdzīgi kā Pompeo, norādīja - Tramps nav gatavs samierināties ar Ziemeļkoreju kā kodolvalsti.

"Prezidents nesamierināsies ar to, ka Ziemeļkorejas režīms draud ASV ar kodolieročiem. Ir tādi, kuri saka - kāpēc gan nepieņemt to un neveikt atturošas darbības? Tāpēc, ka tas ir nepieļaujami," uzskata Makmāsters. Viņš uzsver, ka jāpieliek visas pūles, lai steidzami atrisinātu šo situāciju un tā neeskalētos līdz militāram konfliktam.

Savukārt bijušais CIP direktors Džons Brenans forumā lēsa, ka militāra konflikta varbūtība jau šobrīd ir visai liela, proti, no 20 līdz 25%. "Varbūtība, ka Korejas pussalā izcelsies bruņots konflikts, ir lielāka nekā, tā bijusi pēdējās desmitgadēs. Ja šāda varbūtība ir 25%, tas ir par daudz."

Jāatgādina, ka pēc septembrī veiktā kārtējā kodolizmēģinājuma un regulārajiem ballistisko raķešu izmēģinājumiem, tostarp dažas no raķetēm raidot pāri ASV sabiedroto teritorijām, spriedze Phenjanas un Vašingtonas starpā ir sasniedgusi pēdējos gados augstāko punktu.

 

Top komentāri

...
.
"...nesasniedz šo kapacitāti (dot kodoltriecienu ASV kontinentālajai daļai - red.),..." --------------------------------- Red., kad jūs sapratīsiet, ka latviešu valodā kapacitāte ir kondensatora elektriskā ietilpība, kura tiek mērīta farados???
Tims
T
Mani parsteidz un izbrina ASV un ES, NATO valstu mulasanas un nespeja nekavejoties iznicinat Ziemelkorejas vadibu un apvienot sadalito valsti Koreju viena valsti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits