Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV vēstnieks: Tramps nākamgad viesosies Lielbritānijā

ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā vizīte Lielbritānijā, visticamāk, nākamgad tomēr notiks, otrdien paziņojis ASV vēstnieks Lielbritānijā Vudijs Džonsons, šādu pārliecību paužot par spīti arvien skaļākajiem protestiem pret šo vizīti.

Vēstnieks raidsabiedrībai BBC skaidroja, ka Trampa attiecības ar Lielbritāniju saglabājas ļoti labas, neraugoties uz kritiku, ko Baltā nama saimnieks izpelnījās novembra beigās, kad bija retvītojis trīs musulmaņus nelabvēlīgā gaismā atainojušus video, kurus sākotnēji bija publicējis britu galēji labējais grupējums Britain First.

"Pavisam noteikti - es uzskatu, ka viņš ieradīsies," sacīja diplomāts, vaicāts par vizītes plāniem. "Es uzskatu, ka šīs ir ļoti, ļoti labas attiecības."

Reaģējot uz Džonsona izteikumiem, opozīcijas parlamentārietis Deivids Lamijs sacīja - ja Tramps ieradīsies vizītē, viņš tiks "sagaidīts ar vislielākajiem protestiem, kādus šī valsts jelkad ir pieredzējusi, un es būšu to priekšējās rindās".

Savukārt Džonsons skaidroja, ka Trampa trīs retvīti un vēl viens tvīts, kurā viņš reaģēja uz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārmetumiem, interpretēti aplami.

Atbildot uz Mejas kritiku, Tramps britu premjeri skubināja "koncentrējieties uz postošo radikālo islāma terorismu, kas notiek Apvienotās Karalistes iekšienē".

"Veids, kā es uz to skatos un, man šķiet, kā viņš uz to skatās, ir šāds - drošība ir viņa zvērests numur viens, kad viņš nodeva amata zvērestu. Tas ir - aizstāvēt amerikāņus," sacīja Džonsons. "Viņš neies pa ceļu, pa kuru gājuši daudzi politiķi, un nekļūs šajā lietā sentimentāls," piebilda diplomāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits