Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

ASV vidusskolā sašauti divi cilvēki

Vienā no ASV Kalifornijas štata Taftas pilsētas vidusskolām ceturtdien sašauti divi cilvēki, bet varasiestādes uzbrucēju jau ir aizturējušas, aģentūrai AFP pavēstīja šerifa biroja amatpersona. "Mums ir divi upuri, bet šāvējs ir nogādāts izolatorā," sacīja amatpersona.

Incidents noticis ap plkst.9 (plkst.19 pēc Latvijas laika) Taftas pilsētas Savienības vidusskolā. Uzbrucējs ticis aizturēts 20 minūtes pēc notikušā, ziņo laikraksts Los Angeles Times. Skola, kas atrodas aptuveni 190 kilometrus uz ziemeļiem no Losandželosas, tikusi evakuēta un pārmeklēta, ziņo televīzijas kanāla ABC vietējā nodaļa.

Kā savukārt vēsta televīzijas kanāls CNN, apšaudi Savienības vidusskolā sarīkojis viens no šīs mācību iestādes audzēkņiem. Kā televīzijas kanāls noskaidrojis vietējā šerifa birojā, kāds 16 gadus vecs skolnieks, kura vārds netiek izpausts, bruņojies ar 12. kalibra ieroci mācību stundas vidū iegājis vienā no klasēm un izšāvis uz kādu citu arī 16 gadus vecu skolnieku. Pēc tam viņš mēģinājis nogalināt vēl vienu skolasbiedru, tomēr upuris guvis tikai vieglus ievainojumus.

Pret pārējiem skolniekiem uzbrucējs ieroci nav vērsis, kamdēļ skolotājs spējis izvest audzēkņus no klases, bet pēc tam sācis sarunas ar uzbrucēju. Pēc divdesmit minūtēm uzbrucējs piekritis padoties policijai.

Pirmais no upuriem smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, tāpat medicīniska palīdzība sniegta vieglus ievainojumus guvušajam uzbrukuma upurim. Vēl viens skolnieks, kurš savainojies, panikā cenšoties izkļūt no klases, atlaists mājās.

Jāpiebilst, ka ASV viceprezidents Džo Baidens līdz nākošajai otrdienai plāno iesniegt prezidentam Barakam Obamam priekšlikumus, kā samazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību. Kā ceturtdien atklāja pats Dž. Baidens, viņš rosinās ierobežot lielas ietilpības aptveru pieejamību un rūpīgāk pārbaudīt šaujamieroču pircējus.

Reaģējot uz traģisko slaktiņu Ņūtaunā, kur kādā skolā 14.decembrī tika nogalināti 20 bērni un seši pieaugušie, B. Obama uzdeva Dž. Baidenam līdz janvāra nogalei nākt klajā ar ierosinājumiem, kā samazināt ar šaujamieročiem saistīto vardarbību. Ņūtaunas slaktiņš ir viens no visasiņainākajiem uzbrukumiem mācību iestādei visā ASV vēsturē. Upuru skaita ziņā šo traģēdiju pārspēj vienīgi 2007.gada slaktiņš Virdžīnijas Politehniskajā institūtā.

Saskaņā ar 2009.gada datiem ASV ir 310 miljoni nemilitāro ieroču jeb viens ierocis uz katru iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits