Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV ziņojums: Maskava negrib tiešu konfliktu ar Savienotajām Valstīm

Krievija negrib tiešu konfliktu ar ASV, teikts Savienoto Valstu nacionālo izlūkdienestu direktora ikgadējā ziņojumā par globālajiem draudiem, vienlaikus brīdinot, ka Maskavas centieni destabilizēt Ukrainu turpināsies.

Maskava "šogad turpinās izmantot dažādas taktikas", lai kaitētu ASV interesēm un šķeltu Ritumu alianses, teikts ziņojumā.

"Bijušajā Padomju Savienībā Maskava atrodas labās pozīcijās, lai palielinātu savu lomu Kaukāzā, iejauktos Baltkrievijā, ja tā to uzskatīs par nepieciešamu, un turpinātu destabilizācijas centienus pret Ukrainu, noregulējuma sarunām paliekot iestigušām un zemas intensitātes kaujām turpinoties."

"Mēs sagaidām, ka Maskava meklēs iespējas pragmatiskai sadarbībai ar Vašingtonu uz saviem nosacījumiem, un atbilstoši mūsu izvērtējumam Krievija negrib tiešu konfliktu ar ASV spēkiem," teikts 27 lappušu ziņojumā.

Dokumentā arī brīdināts, ka Afganistānas valdībai būs grūti noturēties pret talibu centieniem palielināt ietekmi, ja ASV vadītā koalīcija šogad, kā plānots, Afganistānu pametīs.

"Atbilstoši mūsu izvērtējumam nākamā gada laikā miera vienošanās izredzes saglabāsies zemas. Talibi, visticamāk, gūs uzvaras kaujas laukā, un Afganistānas valdībai būs grūti apvaldīt talibus, ja zudīs koalīcijas atbalsts," teikts ziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits