Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baidens runā par valsts stāvokli uzbrūk Trampam un brīdina, ka demokrātija ir apdraudēta

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien teica runu par valsts stāvokli, tās sākumā uzbrūkot savam gaidāmajam prezidenta vēlēšanu sāncensim Donaldam Trampam un brīdinot, ka ASV demokrātija ir apdraudēta.

Dramatiski sākot savu runu, Baidens sacīja, ka grib "pamodināt Kongresu un brīdināt amerikāņu tautu" par briesmām, jo notiek "uzbrukums" "brīvībai un demokrātijai".

Pēc tam pievēršoties Trampam, Baidens sacīja, ka eksprezidents republikānis "pakļaujas" Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam. "Es nepakļaušos," teica Baidens, skanot demokrātu ovācijām.

81 gadu vecais Baidens savā runā mēģināja mazināt bažas par savu vecumu un parādīt sevi kā vienīgo alternatīvu 77 gadus vecajam nedemokrātiskajam Trampam prezidenta vēlēšanās novembrī.

"Mans mūžs ir mani iemācījis pieņemt brīvību un demokrātiju," sacīja Baidens. "Tagad daži citi cilvēki manā vecumā redz atšķirīgu stāstu: amerikāņu aizvainojuma, atriebības un atmaksas stāstu. Tas neesmu es."

Prezidents ieradās Kapitolijā, skanot demokrātu ovācijām un saucieniem "vēl četrus gadus".

Par Baidena problēmām tomēr liecināja tas, ka protestētāji pret viņa atbalstu Izraēlas karam pret "Hamās" mēģināja bloķēt viņa autokorteža braucienu no Baltā nama uz Kongresu.

Baidens savā runā arī kritizēja abortu pretiniekus republikāņus, sakot, ka viņiem "nav atbilžu uz sieviešu varu Amerikā", ko demokrāti uzskata par svarīgu balsu iegūšanai vēlēšanās.

Baidens arī slavēja ASV ekonomiku, lai gan amerikāņi ir neapmierināti ar augstām cenām un aptaujas liecina, ka daudzu ekonomiskais stāvoklis nav uzlabojies.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits