Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Impīčmenta izmeklēšanas vadītājs uzskata, ka Tramps noziedzies smagāk nekā Niksons

ASV prezidents Donalds Tramps, aizkavējot militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai, lai iegūtu negatīvu informāciju par potenciālo 2020.gada vēlēšanu sāncensi, noziedzies smagāk nekā savulaik nežēlastībā kritušais priekšgājējs Ričards Niksons, ceturtdien paziņoja Pārstāvju palātas impīčmenta izmeklēšanas procesa vadītājs Adams Šifs.

"Tas, ko mēs redzam šeit, ir krietni nopietnāk par trešās šķiras ielaušanos demokrātu galvenajā mītnē," sacīja Šifs, atgādinot par Votergeitas skandālu, kas noveda pie Niksona atkāpšanās.

"Mēs runājam par [Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska] atzīšanas aizkavēšanu Baltā nama sanāksmē, par militārās palīdzības aizkavēšanu sabiedrotajam, kurš ir kara situācijā," sacīja Šifs. "Tas ir kas nopietnāks par visu to, ko izdarīja Niksons."

Šifs ar šiem spriedumiem nācis klajā, impīčmenta izmeklēšanas ietvaros noslēdzoties publisku liecību sniegšanas piecām dienām. To gaitā vairāki liecinieki pauda, ka militārās palīdzības sniegšana Ukrainai sasaistīta ar Trampa prasību, lai Zelenskis paziņo par izmeklēšanu saistībā ar bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru, kurš strādāja Ukrainas gāzes uzņēmuma valdē.

"Cilvēki visā pasaulē uz mums skatās," sacīja Šifs. "Cilvēki Ukrainā, kas vēlas labāku nākotni, uz mums skatās."

"Viņi joprojām skatās uz mums arvien vairāk un viņi nepazīst to, ko viņi redz," sacīja Kalifornijas demokrāts. "Mums tā ir liela traģēdija, bet tā ir vēl lielāka traģēdija pārējai pasaulei."

"Es uzskatu, ka nav nekā bīstamāka par neētisku prezidentu, kurš ir pārliecināts, ka atrodas virs likuma," sacīja Šifs.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Adams Šifs izskatās pats glumākais no visas impīčmenta kompānijas. Absolūti pretīgs tips.
K
K
Demokrati juk prata! Viniem vispar neka nav uz Trampu. Izmisuma agonija. 2020 gada velesanas vins uzvares bez jebkadam problemam pec si fiasko.
Leta Fake News
L
Latvijas mēdijiem nevajag pārčurāt kārtējo Demokrātu psihisko propagandu. 2016. gadā vēl martā izcilā žurnāliste Maša Gessen teica, Tramps būs prezidents, kāpēc, un kāpēc viņam nav NEKĀDA sakara ar krieviem. https://www.nybooks.com/daily/2016/07/26/trump-putin-fallacy-failure-of-imagination/ Nevar salīdzināt Nikona aģentu vardarbīgo ielaušanos Demokrātu štābā ar Trampa telefona sarunu. Leta ir palikusi kā PSRS TASS: viena propaganda!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits