Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Impīčmenta process pret Trampu: Demokrāti nāk klajā ar divām apsūdzībām

Demokrāti ASV Pārstāvju palātas Tieslietu komitejā otrdien paziņojuši par divām apsūdzībām impīčmenta procesā pret prezidentu Donaldu Trampu.

Tramps apsūdzēts prezidenta amata pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā un Kongresa darba traucēšanā.

Ja demokrātu kontrolētā Pārstāvju palāta nākamnedēļ gaidāmajā balsojumā apstiprinās apsūdzības, tad process nonāks republikāņu kontrolētajā Senātā, kur Trampa atbalstītāji solījuši viņu aizstāvēt.

"Mūsu prezidentam ir augstākā sabiedrības uzticība. Kad viņš nodod šo uzticību un nostāda sevi virs valsts, viņš apdraud konstitūciju, viņš apdraud mūsu demokrātiju un viņš apdraud mūsu nacionālo drošību," paziņoja Tieslietu komitejas priekšsēdētājs demokrāts Džerijs Nādlers. "Mēs nesperam šo soli viegli, taču mēs esam zvērējuši aizsargāt konstitūciju."

Pēc demokrātu teiktā, viņiem jārīkojas tagad, jo 2020.gada vēlēšanu integritāte ir apdraudēta un prezidents ir nemitīgi licis savas intereses augstāk par valsts interesēm.

Oficiālajā rezolūcijā Tramps apsūdzēts varas ļaunprātīgā izmantošanā, aizkavējot palīdzību Ukrainai, ja tā nepaziņos par izmeklēšanu saistībā ar Trampa sāncenšiem demokrātiem.

Tramps arī apsūdzēts par Kongresa darba traucēšanu, liekot federālajām amatpersonām ignorēt pavēstes, ar kurām tās izsauktas liecināt impīčmenta izmeklēšanā.

"Visā šajā prezidents Tramps rīkojies pretrunā tai uzticībai, kas dāvāta viņam kā prezidentam, un graujoši attiecībā uz konstitucionālo valdību, radot lielu kaitējumu likuma un taisnīguma lietai, kā arī nodarot kaitējumu Savienoto Valstu tautai," teikts rezolūcijā.

Pirmdien demokrāti Pārstāvju palātas Tieslietu komitejas sēdē, kas ilga vairākas stundas, izklāstīja savus argumentus Trampa impīčmentam, raksturojot viņu kā apdraudējumu nacionālajai drošībai.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

Demokrāti apgalvo, ka gūti daudzi pierādījumu par to, ka Tramps iesaistīts korupcijā, ļaunprātīgi izmantojis amata pilnvaras un traucējis izmeklēšanai.

Tramps visas viņa virzienā vērstās apsūdzības noliedzis.

Tieslietu komiteja, visticamāk, apsūdzībās vēl izdarīs izmaiņas, pirms tās tiks nodotas balsošanai Pārstāvju palātā. Komiteja apsūdzību izskatīšanai pulcēsies vēlāk šonedēļ.

Papildināta visa ziņa.

Top komentāri

Itamars Toledano
A, ko nu darīs Sandirs Točka no Lemberga paskvilu fabrikas, kam Trampiss bija dieva vietā, un kam varēja pakaļu bučot? Kā nekā AMERIKĀŅU pakaļa!
TramPists
T
Nabaga Trampsssss
Kreisais grāvis
K
"Today we are impeaching the president of the United States on the 2 charges of "We don't like him" and "We can't win in a fair election". https://youtu.be/wYGpGPwOlwA
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits