Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīna aptur dialogu ar ASV vairākās jomās, arī par klimata pārmaiņām

Ķīna aptur sadarbību ar Vašingtonu vairākās jomās, arī klimata pārmaiņu un aizsardzības jomās, reaģējot uz ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vizīti Taivānā, pavēstīja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Pekina apliecina, ka aptur Ķīnas-ASV sarunas par klimata pārmaiņām, kā arī dialogu trijos forumos, kuros tiek risināti aizsardzības jautājumi.

Citas jomas, kurās dialogs tiek apturēts, ir nelegālā migrācija, savstarpējā tiesiskā palīdzība, sadarbība cīņā ar starptautisko noziedzību un likumsargu sadarbība cīņā ar narkotiku tirdzniecību.

Jau ziņots, ka Pelosi šonedēļ bija ieradusies Taivānā, paziņojot, ka vizīte demonstrē Vašingtonas stingro apņemšanos atbalstīt Taivānu. Pārstāvju palātas spīkere ir augstākā Savienoto Valstu amatpersona, kas apmeklējusi Taivānu ceturtdaļgadsimta laikā.

Reaģējot uz šo vizīti, Ķīna jau otro dienu rīko militārās mācības ap Taivānu, kuru laikā tiek šautas raķetes. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens piektdien to nosauca par nopietnu eskalāciju.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu.

Demokrātiskā Taivāna dzīvo pastāvīgu Ķīnas iebrukuma draudu apstākļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits