Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Republikāņi konventā aizstāv Trampa veikumu Covid-19 krīzē

ASV republikāņi savas partijas nacionālā konventa pirmajā vakarā aizstāvēja prezidenta Donalda Trampa veikumu, reaģējot uz koronavīrusa pandēmijas krīzi, kritizēja demokrātu vājo vēršanos pret noziedzību, iecietību pret Ķīnu, kā arī brīdināja par draudiem ekonomikas izaugsmei, ja prezidenta amatā nokļūs Džo Baidens.

ASV prezidenta dēls Donalds Tramps juniors brīdināja par "Pekinas Baidena" ievēlēšanas draudiem, apgalvojot, ka demokrātu sāncensis bijušais viceprezidents Baidens ir kandidāts, kuru Baltajā namā grib redzēt Ķīna.

Runā prezidenta dēls aizstāvēja tēva veikumu koronavīrusa pandēmijas laikā, sakot, ka tēvs "rīkojās ātri".

Tramps juniors arī cildināja prezidentu par plaukstošo ekonomiku un rekordzemajiem bezdarba rādītājiem pirms Covid-19 krīzes sākuma martā.

Viņš arī apgalvoja, ka Baidena uzvaras gadījumā "mūsu ekonomikas atlabšana apstāsies auksta," turklāt novedīs pie atkārtotas tautsaimniecības slēgšanas.

"Baidens arī grib ievest vēl vairāk nelegālo imigrantu, lai atņemtu darba vietas Amerikas pilsoņiem," brīdināja Tramps juniors.

Daļa runas bija veltīta "kultūras kariem", prezidenta dēlam apsūdzot demokrātus, ka tie cenšas apklusināt runas brīvību un "piespiest mūs pakļauties".

Viņš arī apsūdzēja sāncenšus, ka tie izvērsuši kampaņu pret reliģiju.

Trampa atbalstītāju studentu organizācijas vadītājs Čārlijs Kērks konventā cildināja Trampu kā "Rietumu civilizācijas miesassargu" un pauda pārliecību, ka Tramps "aizstāvēs Amerikāņu dzīvesveidu".

Likumdevējs Džims Džordans nosodīja "noziedzību, vardarbību un pūļa varu" demokrātu pārvaldītajās pilsētās, apsūdzot sāncenšus, ka viņi "mēģina atņemt jūsu šaujamieročus".

Demokrāti tika atainoti kā partija, kas krasi grib samazināt finansējumu likumsargiem, izbeigt policijas finansēšanu.

Bijusī Dienvidkarolīnas gubernatore un ASV vēstniece ANO Nikija Heilija kritizēja demokrātu ārpolitiku.

"Bijušajam viceprezidentam ir trūkumu un neveiksmju saraksts. Džo Baidens būtu labs Irānai un Islāma valstij. Lielisks komunistu Ķīnai," sacīja Heilija.

"Amerika nav rasistiska valsts," sacīja bijusī vēstniece, norādot, ka viņas pašas ģimene ieceļojusi no Indijas. "Amerika nav nevainojama, bet principi, kas mums ir dārgi, ir nevainojami."

Dienvidkarolīnas senators Tims Skots savā runā ASV atainoja kā valsti, kas pārvar rasismu.

Konventā divas reizes tika demonstrēts video, kurā cildināta Trampa reakcija uz Covid-19 krīzi, uzsverot, ka Tramps "rīkojies apņēmīgi, lai glābtu dzīvības".

Konventā nepiedalās eksprezidents Džordžs Bušs un iepriekšējais republikāņu Baltā nama pretendents Mits Romnijs, šādi, kā skaidro komentētāji, apliecinot Trampa attālināšanos no republikāņu vecās gvardes.

Sabiedriskās domas aptaujās gan valsts mērogā, gan svarīgākajos svārstīgajos štatos Tramps no Baidena atpaliek.

Republikāņiem šīs nedēļās konventā izšķiroši svarīgi ir pārliecināt amerikāņus, ka vienīgi viņi spēs atjaunot ekonomiku un tikt galā ar Covid-19 krīzi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits