Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Trampa administrācija aizliedz grupu ekskursijas uz Kubu un pastiprina sankcijas

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien aizliegusi grupu ekskursijas uz Kubu un aizliegusi eksportēt uz šo valsti laivas un privātās lidmašīnas.

Ekskursiju aizliegšana, domājams, būs smags trieciens amerikāņu tūrismam Kubā.

"Kuba turpina spēlēt destabilizējošu lomu Rietumu puslodē, nodrošinot komunistu atbalsta punktu reģionā un stiprinot ASV ienaidniekus tādās vietās kā Venecuēla un Nikaragva, kūdot uz nestabilitāti, graujot likuma varu un apspiežot demokrātiskos procesus," paziņoja ASV finanšu ministrs Stīvens Mnučins.

"Šī administrācija ir pieņēmusi stratēģisku lēmumu anulēt sankciju un citu ierobežojumu atvieglošanu Kubas režīmam," paziņoja ministrs, piebilstot, ka tādejādi ASV dolāri nenokļūs Kubas armijas, izlūkdienestu un drošības dienestu rokās.

ASV tirdzniecības embargo pret Kubu vēl arvien ir spēkā, taču iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas laikā attiecības ievērojami uzlabojās un 2015. gada jūlijā tika atjaunotas diplomātiskās attiecības abu valstu starpā.

Taču Tramps, nākot pie varas, solīja pielikt punktu šim atkusnim ASV attiecībās ar Kubu un aizliedza amerikāņiem doties individuālos ceļojumos uz Kubu, kā arī ierobežoja komerciālos sakarus ar šo valsti. Tomēr līdz šim ASV pilsoņiem bija iespējams apmeklēt Kubu "izglītojošās grupās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits