Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Trampa bijušais stratēģis: Dodu 30% iespējamību prezidentam palikt amatā visu termiņu

ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais vecākais stratēģis nesenā intervijā The New York Times izteicies, ka prognozē vien 30% iespējamību, ka Tramps paliks amatā visu termiņu, kādēļ Baltajā namā valda satraukums un neziņa.

Banons, vēl esot amatā, brīdinājis Trampu par ASV konstitūcijā paredzēto iespēju nobalsot par prezidenta atstādināšanu no amata, ņemot vērā īpašus apstākļus, tostarp prezidenta veselības problēmas, kas traucē pilnvērtīgi pildīt pienākumus. Trampa atbilde uz šo padomnieka norādi esot bijusi vieglprātīga.

Banons pēc aiziešanas no Baltā nama ir atgriezies galēji labējā ziņu un komentāru medija Breitbart News vadībā. Intervijā The New York Times viņš atzinis, ka Trampam arī paudis, ka paša birojs viņu apdraud vairāk nekā Kongress. Bijušais Trampa padomnieks veltījis viņam arī daudz neglaimojošu epitetu - Baltais nams kopš Trampa ievēlēšanas kļuvis par aprūpes centru, kurā Tramps ir aprūpējamais bērns.

Saskaņā ar izdevuma Vanity Fair vēstīto Trampu arvien biežāk piemeklējot drūms noskaņojums, ko atspoguļojot prezidenta emocionāls vēstījums drošības padomniekam Keitam Šilleram: "Es ienīstu ikvienu Baltajā namā! Ir daži izņēmumi, bet es viņus ienīstu!"

Pagājušajā nedēļā NBC News vēstīja, ka ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons 20. jūlijā tikšanās reizē Pentagonā nodēvējis Trampu par plānprātiņu un grasījies demisonēt, ko Valsts departaments gan vēlāk noliedza. Tiesa gan, vēlāk arī bija lasāms, ka Tilersons šādi izteicies, jo Tramps pieprasījis desmitkāršot Ameriikas kodolieroču arsenālu.

Jāpiebilst, ka šāda veida publikācijas par Trampa nīgro noskaņojumu, Baltā nama neieredzēšanu un citām ASV prezidentam neatbilstīgām izpausmēm ik pa brīdim tapušas jau kopš viņa kļūšanas par prezidentu, un visbiežāk tās veidotas, atsaucoties uz anonīmiem avotiem. Pats Tramps par medijos publiskotajām ziņām, piemēram, par Tilersona izteikumiem nenogurstoši dēvējis par nekontrolējamām viltus ziņām. Savā Twitter kontā Tramps ik nedēļu piesauc mediju safabricējumus pret viņu un pat rosinājis daļai mediju atņemt darbībai nepieciešamās licences.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits