Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Tramps: Mana ieslodzīšana atbalstītājiem var kļūt par "lūzuma punktu"

Donalds Tramps brīdinājis, ka cietumsods, ko viņam varētu piespriest pēc bijušā prezidenta vainas atzīšanas tā dēvētajā "klusēšanas naudas" lietā, viņa atbalstītājiem var kļūt par "lūzuma punktu", vairojot bažas par politiskās vardarbības draudiem pirms 5.novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām.

Svētdien televīzijas kanālā "Fox News" pārraidītā intervijā Tramps, kas gatavojas atkārtoti kandidēt uz Baltā nama saimnieka amatu no Republikāņu partijas, atzina, ka viņam varētu draudēt cietumsods vai mājas arests.

"Man ar to nav problēmu," izteicās Tramps, taču piebilda, ka nav pārliecināts, "vai to pieņems sabiedrība".

"Manuprāt, sabiedrībai to būs grūti pieņemt. Saprotiet, ka zināmā brīdī var būt lūzuma punkts," norādīja bijušais prezidents.

Kā ziņots, Ņujorkas zvērināto tiesa ceturtdien atzina bijušo ASV prezidentu Trampu par vainīgu visos 34 apsūdzības punktos prāvā par "klusēšanas naudas" maksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai.

77 gadus vecais Tramps ir kļuvis par pirmo bijušo ASV prezidentu, kurš atzīts par vainīgu kriminālapsūdzībās.

Apsūdzības ir saistītas ar nelikumībām maksājumos Trampa advokātam Maiklam Koenam, kurš savukārt naudu izmantoja, samaksājot Danielsai, lai viņa pārtrauktu publiski apgalvot, ka viņai 2006.gadā bijušas ar Trampu seksuālas attiecības.

"Klusēšanas nauda" Danielsai tika samaksāta 2016.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, un tam tika izmantoti kampaņas līdzekļi.

Spriedumu šajā lietā paredzēts pasludināt 11.jūlijā, dažas dienas pirms Republikāņu nacionālā konventa, kurā oficiāli jāapstiprina Trampa kandidatūra.

"Viņi pārvērš Donaldu Trampu par mocekli," sarunā ar "Fox News" norādīja bijušā prezidenta dēls Ēriks Tramps.

Lai gan par katru no 34 nodarījumiem, kuros atzīta Trampa vaina, draud četru gadu cietumsods, saskaņā ar ekspertu atzinumu ir ļoti mazticami, ka tiesnesis piemēros Trampam sodu, kas saistīts ar brīvības atņemšanu.

Neskatoties uz to, republikāņi, tai skaitā Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons aicinājuši šajā lietā iejaukties Augstāko tiesu.

Ierakstā viņa izveidotajā sociālās saziņas vietnē "Trurh" (Patiesība), pats Tramps norādījis, ka demokrātu iecelts vietējais tiesnesis pieņems lēmumu, kas noteikts visas valsts nākotni. Tāpēc par to ir jālemj Augstākajai tiesai, uzsvēris republikāņu kandidāts.

Tramps ir paziņojis, ka pārsūdzēs tiesas spriedumu, taču, ņemot vērā to, ka lieta izskatīta Ņujorkas pavalsts tiesā, to sākotnēji jāizskata štata apelācijas instancēs, pirms tā nonāks Augstākajā tiesā.

Šobrīd Tramps tiek apsūdzēts vēl trīs krimināllietās. Divās federālās jurisdikcijas lietās viņš attiecīgi apsūdzēts par nevērīgu apiešanos ar slepeniem dokumentiem un par mēģinājumiem apstrīdēt 2020.gada vēlēšanu rezultātus. Arī Džordžijas pavalstī bijušais prezidents apsūdzēts par iejaukšanos vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits