Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

WSJ: Ķīnas hakeri uzlauzuši ASV Tirdzniecības palātas datorus

Hakeri Ķīnā pērn uzlauzuši ASV Tirdzniecības palātas datoru aizsardzības sistēmu, piekļūstot informācijai par tās darbību un vairāk nekā trīs miljoniem locekļu, trešdien vēstīja Wall Street Journal (WSJ).

Hakeru izbrukumā ASV galvenajam biznesa lobijam bija iesaistītas vismaz 200 IP adreses. To atklāja un slēdza pērn maijā, vēstīja WSJ.

Laikraksts uzsvēra, ka nav zināms, cik daudz informācijas nonāca hakeru rokās, tāpat nav zināms, kas vairāk nekā gadu, kas pagāja līdz uzbrukums tika atklāts, piekļuva nozagtajai informācijai.

ASV valda aizdomas, ka hakeru uzbrukums saistīts ar Ķīnas valdību, laikrakstam atklājis kāds informācijas avots, piebilstot, ka ASV Federālais izmeklēšanas birojs informēja Tirdzniecības kameru, ka no Ķīnas zog tās serveros esošo informāciju.

WSJ Ķīnas vēstniecībā ASV skaidrots, ka apsūdzības, ka informāciju zagusi Ķīna ir nepamatotas un tām trūkst pierādījumu, uzsverot, ka hakeru uzbrukumu jebkurā gadījumā nevajadzētu politizēt.

ASV Tirdzniecības palātā strādā 450 cilvēki un tā pārstāv uzņēmēju, tostarp lielāko ASV kompāniju, intereses parlamenta apakšpalātā Kongresā.

Elektronisku vēstuļu sarakstē, kas bija pieejama hakeriem, redzami kompāniju nosaukumi un informācija par galvenajām Tirdzniecības palātas kontaktpersonām, kā arī tirdzniecības politikas dokumenti, dažādu tikšanos laikā veikti pieraksti, komandējumu ziņojumi un plāni.

Ķīna bieži vien tiek turēta aizdomās par dažādiem hakeru uzbrukumiem ASV. Augustā Pentagons brīdināja Kongresu, ka Ķīnas hakeru iegūtā informācija reiz var tikt izmantota arī militāriem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits