Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rimi un Maxima Baltijas valstīs pārtrauc Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirgošanu

Solidarizējoties ar Ukrainu un krasi iestājoties pret militāro agresiju, ko Krievija izvērsusi Ukrainā, mazumtirdzniecības tīkli "Rimi Baltic" un "Maxima" nolēmuši pārtraukt Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču tirdzniecību, aģentūru LETA informēja uzņēmumu pārstāvji.

"Rimi Baltic" lēmums nozīmē, ka no šī brīža gandrīz 300 "Rimi" veikalos Lietuvā, Latvijā un Igaunijā no sortimenta tiek izņemtas Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces, kā arī pārtrauks to importu no starptautiskajiem izplatītājiem.

Par šo lēmumu "Rimi Baltic" šobrīd informē piegādātājus, un ir sākta Krievijas un Baltkrievijas produktu izņemšana no veikalu plauktiem.

"Rimi Latvija" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais informē, ka "Rimi" veikalos Krievijā un Baltkrievijā ražotu preču daudzums nepārsniedz 1% no kopējā sortimenta. 

"Taču lēmums pārtraukt Krievijas un Baltkrievijas ražojumu tirdzniecību ir simbolisks solis ar skaidru vēstījumu - mēs esam pret militāru agresiju un solidarizējamies ar ukraiņiem mūsu klientu un darbinieku vidū," uzsver Turlais.

Krievijā ražotas preces procentuāli veido pavisam nelielu daļu no kopējā “Maxima Latvija” produktu klāsta, tādēļ veiktās izmaiņas neietekmēs “Maxima” veikalu sortimentu.

"Mūsu līdzšinējā pieredze Covid-19 pandēmijas kotekstā ļāvusi pārliecināties, ka nepieciešamības gadījumā Latvijas ražotāji spēj nodrošināt pilnvērtīgus preču krājumus un aizvietot arī importēto preču sortimentu. “Maxima Latvija” sortimentā dominē vietējo Latvijas ražotāju produkcija, kas, pateicoties ciešai sadarbībai ar vairāk nekā 500 Latvijas ražotājiem, mūsu veikalos pieejama īpaši plašā apjomā – vidēji katrs trešais produkts “Maxima” veikalos ir tieši vietējā zīmola.

“Maxima Latvija” turpinās cītīgi sekot līdzi situācijas attīstībai un Latvijas valdības virzītajiem lēmumiem attiecībā uz jekbādiem iespējamiem ierobežojumiem. Atbilstoši tiem īstenosim rīcības plānu šādām situācijām.

 

 

 

Viso pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits