Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Swedbank grupa reorganizē vadības sastāvu

Zviedrijas Swedbank grupa reorganizējusi vadības struktūru, kā arī atbrīvojusi no amatiem galveno risku pārvaldnieci un Baltijas segmenta vadītāju. Grupas vadības amatpersonu skaits reorganizācijā samazināts no 17 līdz 14, paziņojusi banka.

Amatus atstās Swedbank grupas galvenā risku pārvaldniece Helo Meigasa, kura bija vienīgā Igaunijas pārstāve grupas vadībā, un Swedbank darbības Baltijas valstīs vadītāja Šarlote Elsnica.

No pirmdienas galvenā risku pārvaldnieka pienākumu izpildītāja ir Gunilla Domeija-Hallrosa, bet Swedbank darbības vadītāja Baltijas valstīs pienākumu izpildītājs ir Jons Lidefelts. Swedbank grupa ir sākusi meklēt kandidātus šiem amatiem. 

Nākamā gada pirmajā ceturksnī darbu Swedbank atstās arī grupas Kreditēšanas un maksājumu nodaļas vadītājs Leifs Karlsons, jo tiks veidota vienota bankas produktu nodaļa.

Tāpat skaidras naudas pārvaldības Swedbank Pay un maksājumu infrastruktūras funkcijas tiks integrētas Lielo korporāciju un institūciju nodaļā. 

Tiks veidota jauna Grupas finanšu produktu un konsultāciju nodaļa, kuras mērķis būs stiprināt bankas spēju konsultēt klientus plašā spektrā gan par noguldījumu un apdrošināšanas, gan aizdevumu produktiem. 

Swedbank apvienos grupas Informācijas tehnoloģiju un Digitālo nodaļu, lai paātrinātu digitālo pakalpojumu ieviešanu.

Savukārt aprīlī izveidotās Finanšu noziegumu novēršanas nodaļas vadītājs tagad atrodas tiešā bankas vadītāja pakļautībā. 

Jau ziņots, ka Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT vēstījusi par aizdomām, ka starp Danske Bank un Swedbank Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,7 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.  

Martā Swedbank grupas uzraudzības padome atbrīvoja no amata bankas prezidenti Birgiti Bonnesenu, bet aprīlī atkāpās padomes priekšsēdētājs Larss Idemarks. Jūnijā amatu atstāja arī bankas padomes loceklis Prīts Perenss, kurš no 2008. līdz 2014.gadam vadīja Igaunijas Swedbank

Saistībā ar skandālu Swedbank Igaunijā no darba atbrīvojusi trīs augsta ranga amatpersonas. 

Top komentāri

Otto Kūsinens
O
Tas atgādina kā bez jebkādiem paskaidrojumiem PSKP politbirojs noņēma kompartijas ģenseku un vietā ielika jaunu. Cietumā jau nelika, tāpat kā šajā gadījumā, bet reāli prasīt prasījās...
mākslinieks
m
3.7 miljardi neskaidras izcelsmes naudas... Bet vainīga bija / ir viena no nedaudzajām lokālajām bankām ABLV, kuru bijusī finanšu ministre Dana Reizniece- Ozola kopā ar bijušo Latvijas Bankas vadītāju , Rimševicu aizvēra ciet... Budžetam aiziet garām ~1.2 mlijardi eiro, bet viņiem abiem nekas par to nav.
EV
E
Vārdu sakot turpinās savu parazītisko darbību!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits