Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Baltijas valstu prezidenti pārrunājuši Covid-19 ierobežošanu un ekonomikas stabilizēšanu

Trešdien, 8.aprīlī, notika triju Baltijas valstu prezidentu attālināta saruna, Latvijas prezidentam Egilam Levitam, Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai un Lietuvas prezidentam Gitanam Nausēdam apspriežoties par aktuālo situāciju ar Covid-19 ierobežošanu un citiem sadarbības jautājumiem, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Levits, Kaljulaida un Nausēdas informēja cits citu par to, kā katrai no valstīm veicas ar koronavīrusa ierobežošanu. Baltijas valstu prezidenti sarunā uzsvēra, ka paralēli medicīnas un sabiedrības veselības drošības jautājumiem ir aktīvi jāplāno ekonomiskā stabilizēšana un augšupeja pēc krīzes gan nacionālā, gan visas Eiropas Savienības (ES) līmenī. Attālinātās tikšanās laikā tika akcentēts, ka ES ir jāturpina kopīgs efektīvs darbs, lai krīzes laikā tiktu pilnībā nodrošināta preču brīva kustība ES. Prezidenti vienojās turpināt būt ciešā kontaktā par šo tematu.

Runājot par Baltijas kopīgajiem aktuālajiem infrastruktūras sadarbības projektiem, Baltijas valstu prezidenti bija vienisprātis, ka tie jāturpina. Pēc sarunā teiktā, Rail Baltica projekts ne tikai jāturpina, bet jēgpilni un efektīvi jāizmanto piešķirtais ES fondu finansējums, kas vienlaikus krīzes laikā palīdz nacionālajām ekonomikām.

Tika apspriestas attiecības ar Baltkrieviju, tai skaitā pieminot atbilstošu robežkontroli saistībā ar Covid-19 ierobežošanu.

Tika pārrunāta situācija ar likuma varu ES. Prezidenti bija vienoti savā nostājā, ka arī ārkārtējā situācijā ir jāsaglabā demokrātijas principi valsts darbībā un nedrīkst tikt ieviestas autoritāras vai totalitāras nostādnes vīrusa apkarošanas aizsegā.

Baltijas valstu prezidenti pārrunāja parlamentu darbību krīzes laikā un konstitucionālo tiesību aspektus, kas to garantē. Kaljulaida sacīja, ka sarunās ar Igaunijas parlamentu ir atsaukusies uz Latvijas pieredzi un prezidenta Levita paziņojumu par parlamenta sēžu konstitucionālajām tiesībām krīzes laikā. Levits informēja par Latvijas konstitucionālo orgānu attālināto sanāksmi, kas pieņēma paziņojumu par valsts konstitucionālo orgānu darbību ārkārtējā situācijā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits