Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijā balstvakcīnu pret Covid-19 saņems arī izglītības, veselības un sociālās aprūpes nozaru darbinieki

Igaunijas valdība nolēmusi sākt balstvakcināciju pret Covid-19 ne tikai cilvēkiem vecumā no 65 gadiem un aprūpes namu iemītniekiem, bet arī izglītības, veselības un sociālās aprūpes nozaru darbiniekiem.

Kā paziņojis veselības ministrs Tanels Kīks, šīs iedzīvotāju grupas, kurām ir lielākā saskare ar Covid-19 riska grupām, balstvakcinācijas devu varēs saņemt, ja būs pagājuši vismaz seši mēneši kopš vakcinācijas kursa pabeigšanas.

Otrdien Igaunijas Nacionālā imunoprofilakses ekspertu komisija ieteica sākt balstvakcināciju cilvēkiem no 65 gadu vecuma un aprūpes namu iemītniekiem.

Vienlaikus tā norādīja, ka balstdeva visiem sabiedrības locekļiem var tikt piedāvāta ne agrāk kā astoņus mēnešus pēc sākotnējā vakcinācijas kursa pabeigšanas.

Turklāt neatkarīgi no tā, ar kuru vakcīnu cilvēks potēts iepriekš, eksperti iesaka balstvakcinācijai izmantot "Pfizer/BioNTech" vakcīnu.

Izglītības un zinātnes ministre Līna Kersna pastāstījusi, ka skolu medmāsām tiks dotas tiesības vakcinēt pieaugušos, lai skolotāji papildpoti varētu saņemt tieši savā skolā.

"Mēs gribam, lai skolas varētu darboties klātienē, cik vien ilgi iespējams. Šobrīd mums skolās ir 77 slimības perēkļi, visbiežāk inficējušies ir nevakcinēti skolēni, bet inficēšanās atklāta arī vakcinētiem skolotājiem. Izglītības darbiniekus mēs sākām vakcināt februāra beigās, tātad pagājuši seši mēneši, un tagad redzam, ka inficējas arī vakcinētie darbinieki, jo vakcīnu iedarbība gājusi mazumā," viņa skaidrojusi.

Pēc ministres teiktā, skolotāji atrodas nemitīgā saskarē ar nevakcinētiem skolēniem un koronavīruss pašlaik strauji izplatās tieši bērnu un jauniešu vidū, tādēļ skolotāji maksimāli jāaizsargā no saslimšanas.

Viņa atgādinājusi, ka trešā daļa Igaunijas skolotāju ir vecāki par 60 gadiem, bet puse - vecāki par 50 gadiem.

Kā atzinusi Kersna, skolotāju vakcinācija ir devusi augļus, jo no pieminētajiem 77 slimības perēkļiem 45 gadījumos inficēto skolotāju skaits nepārsniedz trīs.

Kā ziņots, cilvēkus vecumā no 65 gadiem Igaunijā potēs galvenokārt ģimenes ārstu praksēs, tikmēr aprūpes iestādēs par to gādās aprūpes pakalpojumu sniedzēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits