Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuva arī apsver iespēju aizliegt RT televīzijas kanālus

Lietuvas radio un televīzijas komisija (LRTK) apsver iespēju sekot Latvijas paraugam un aizliegt Krievijas valsts kontrolētās mediju grupas RT televīzijas kanālus.

Taču galīgais lēmums tiks pieņemts tikai pēc tam, kad Ārlietu ministrija publicēs savu viedokli par Eiropas Savienības (ES) sankciju piemērošanu, ceturtdien pavēstījis komisijas priekšsēdētājs Mants Martišus.

Komisija nevar autonomi pieņemt lēmumu par ES sankciju piemērošanu, jo tas ir Ārlietu ministrijas kompetencē, paskaidrojis Matišus.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien aizliedza Latvijā izplatīt septiņu RT televīzijas programmas, aicinot arī citas ES valstis darīt to pašu.

RT, kas iepriekš bija pazīstama kā Russia Today (Krievija Šodien), ir valdības kontrolēts mediju konglomerāts, kas raida dažādās valodās un izplata Kremļa propagandu.

NEPLP aizliegusi izplatīt RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary un RT TV raidījumus.

Latvija šo kanālu aizliegšanu pamato ar to, ka RT kontrolē Dmitrijs Kiseļovs, kas iekļauts ES sankcijām pakļauto fizisko personu sarakstā, jo izplatījis propagandu, kas atbalsta Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju un militāro iebrukumu Austrumukrainā.

 

Top komentāri

Bijušais zemessargs
B
Sen jau vajadzēja Izliegt fašista putina dezinformācijas kanālus.
9.maija
9
Krievu kroplju okupantu un teroristu ordas joprojam nav notiesatas,ka 9. maija var netrauceti svineeet savas pastraadataas zveribas??
kekso
k
nožēlojami, bailīgi, dumji..... jebkurš aizliegums ir gļēvuma un stulbuma izpausme, kas vainīgs tas bailīgs. ciest nevaru ka kāda grupa mēģina ko aizliegt un ierobežot citu brīvību
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits