Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 281 cilvēkam, Igaunijā - 37

Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atkal apstiprināta rekordlielam cilvēku skaitam - aizvadītajā diennaktī pozitīvs vīrusa tests bijis 281 cilvēkam un no tā izraisītās slimības Covid-19 miruši divi cilvēki, piektdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā inficēšanās ar Covid-19 atklāta 37 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Inficēšanās ar šo vīrusu valstī diagnosticēta kopumā 7041 cilvēkam, bet atveseļošanās apstiprināta 3035 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 8628 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 3,2% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 877 398 analīzes.

177 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, vēl 40 cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, desmit gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Francijijas, Grieķijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Zviedrijas, bet 54 gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Lielākā daļa jauno inficēšanās gadījumu saistīti ar slimības uzliesmojumu medicīnas, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs. Vīruss izplatījies arī kādā kora mēģinājumā.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 199 Covid-19 pacienti, 19 no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, deviņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 80 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

Covid-19 Lietuvā prasījusi 112 cilvēku dzīvības, bet vēl 32 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī miruši pacienti vecuma grupās virs 80 un virs 70 gadiem; pirmajam no viņiem bijušas arī hroniskas slimības.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.oktobrī Lietuvā ir 74,6. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 70,72.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 4017, bet 2362 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 nav prasījusi jaunus upurus. Pavisam Igaunijā no tās miruši 68 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 240 117 testu nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1267 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 2,9% visu analīžu.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.oktobrī Igaunijā ir 38,45. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 40.

Papildināta visa ziņa. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits