Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lietuvā varētu ieviest "potēšanās brīvdienu"

Lai pamudinātu cilvēkus aktīvāk vakcinēties pret Covid-19, Lietuvā tiks apsvērta iespēja strādājošajiem ieviest papildu brīvdienu - "potēšanās dienu".

Šādu grozījumu Darbinieku drošības un veselības likumā Lietuvas Seimam iesnieguši vairāki Zemnieku un zaļo savienības deputāti. Par viņu ierosinājuma pieņemšanu izskatīšanai otrdien balsojuši 82 parlamenta deputāti, pret - desmit, bet vēl 30 politiķi no balsošanas atturējušies.

Kā, iepazīstinot ar grozījuma projektu, izteicies zaļzemnieks Toms Tomiļins, ir ļoti svarīgi pēc iespējas drīzāk panākt Lietuvā pūļa imunitāti.

"Pandēmijas apstākļos, kad mēs nemitīgi sacenšamies ar laiku, kad uzņēmēji un iedzīvotāji jau sen noguruši no ierobežojumiem, no visas šīs situācijas, manuprāt, līdztekus ierobežojumiem (..) jādomā arī par stimuliem," viņš uzsvēris.

Grozījuma projektā paredzēts, ka darba devējam pēc darbinieka lūguma jāpiešķir viņam viena brīva diena trīs dienu laikā pēc vakcinēšanas pret infekcijas slimību, kas izraisījusi pandēmiju, kuras dēļ izsludināta valsts līmeņa ārkārtējā situācija vai karantīna, maksājot darbiniekam par šo dienu viņa vidējo algu.

Tomiļina skatījumā "potēšanās brīvdiena" pienāktos arī tiem, kuri pēc vakcinācijas nesajūt nekādas blaknes.

Tikmēr partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" frakcijas deputāts Lins Slušnis paudis viedokli, ka līdz tam brīdim, kad šis grozījums varētu stāties spēkā, tas būs zaudējis jēgu, jo lielākā daļa cilvēku jau būs vakcinēti.

Projektu tālāk izskatīs Seima komitejas, savs atzinums par to būs jāsniedz arī valdībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits