Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas galvaspilsētā kārtības nodrošināšanai izmantos dronus

Viļņā kārtības nodrošināšanai sabiedriskās vietās un iedzīvotāju informēšanai tiks izmantoti droni, pirmdien paziņojusi pilsētas pašvaldība.

Bezpilota lidaparātu ievāktā informācija par pārkāpumiem varēs tikt nodota vai nu pašvaldības sabiedriskās kārtības nodaļai, vai policijai.

Sākotnēji paredzēts, ka no plkst.9 līdz 18 virs Viļņas dežurēs septiņi brīvprātīgo droni, bet drīzumā to skaitu paredzēts palielināt.

"Droni palīdzēs uzraudzīt vietas, kur iespējama cilvēku pulcēšanās, viņiem tiks pārraidīta audioinformācija vai arī tādās vietās operatīvi ieradīsies sabiedriskās kārtības sargi," teikts pašvaldības izplatītajā paziņojumā.

Īpašu uzmanību paredzēts pievērst parkiem un bērnu rotaļlaukumiem, kur joprojām brīžiem var vērot cilvēku pulcēšanos. Dronu filmētais skats no augšas tiks pārraidīts tieši uz galvaspilsētas pašvaldības Ārkārtējo situāciju operāciju centru, kurš koordinēs, kurp nosūtīt patruļas, vai arī lems pieaicināt palīgā policiju.

Kā norādījusi Viļņas pašvaldības administrācijas direktora padomniece Egle Radvile, tas palīdzēs ietaupīt kārtības sargu laiku un noteikt, kur viņu klātbūtne visvairāk vajadzīga.

"Vienas no droniem arī pats spēj pārraidīt audioinformāciju - cerēsim, ka tas palīdzēs pašiem Viļņas iedzīvotājiem pieņemt saprātīgus lēmumus," viņa piebildusi.

Policija un citi atbildīgie dienesti pēdējā laikā pastiprinājuši dežūras sabiedriskās vietās, īpašu uzmanību pievēršot tam, kā cilvēki, kuri nesen atgriezušies no ārzemēm vai bijuši saskarsmē ar personām, kurām atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, ievēro prasību par obligātu divu nedēļu karantīnu. 

Kārtības sargi arī raugās, vai cilvēki ietur noteikto distanci cits no cita un nepārkāpj aizliegumu pulcēties kopā vairāk par diviem, neskaitot vienas ģimenes locekļus.

Top komentāri

Anna
A
Toties Velsā (savu) kārtību uz ielām nodrošina savvaļas āži
Vērotājs
V
Orvels kapā apgriezās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits