Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Afganistānas varasiestādes sāk atbrīvot pēdējo talibu cietumnieku grupu

Afganistānas varasiestādes piektdiena pavēstīja, ka sākušas atbrīvot 400 ieslodzīto talibu grupu, šādi sākot likvidēt pēdējo šķērsli ilgi atlikto miera sarunu uzsākšanas ceļā.

Ceturtdien atbrīvota 80 cietumnieku grupa, pavēstīja Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džavids Faisals.

Līdz ar atbrīvošanu tiks "paātrināti centieni tiešām sarunām un noturīgam, valsts mēroga pamieram", amatpersona norādīja tviterī.

Atbrīvojot 400 cietumniekus, kas ir apsūdzēti smagos noziegumos, arī brutālo uzbrukumos, kuros nogalināti afgāņi un ārzemnieki, tiks sagatavots ceļš Afganistānas iekšējām sarunām, kas, kā sagaidāms, sāksies dažas dienas pēc atbrīvošanas pabeigšanas. 

Afganistānas prezidenta Ašrafa Gani birojs pirmdien pavēstīja, ka prezidents parakstījis dekrētu par 400 ieslodzīto talibu atbrīvošanu, lai būtu iespējams sākt miera sarunas.

Talibi pirmdien apliecināja, ka ir gatavi miera sarunām ar Afganistānas valdību pēc tam, kad būs noslēgts sīvas domstarpības izsaukušais cietumnieku apmaiņas process.

Vairāki tūkstoši prominentu afgāņu iepriekš sapulcē vienojās atbrīvot vairākus simtus talibu, kas ir apsūdzēti smagos noziegumos, ar šo lēmumu sanāksmei pārvarot svarīgu šķērsli, kas vēl bija palicis miera sarunu uzsākšanas ceļā.

Cietumnieku apmaiņa bija svarīgs punkts februārī panāktās ASV un talibu vienošanās nosacījumos. Tās rezultātā ASV piekrita izvest karaspēku no Afganistānas apmaiņā pret talibu solījumu sākt miera sarunas ar Kabulas valdību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits