Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Argentīnas futbola klubs laimīgs, ka tā fans kļuvis par pāvestu

Argentīnas futbola kluba Buenosairesas San Lorenzo de Almagro fani ir ļoti laimīgi, ka tās līdzjutējs Horhe Mario Bergoljo kļuvis par jauno katoļu baznīcas vadītāju. "Jaunais pāvests no _San Lorenzo _ir pat vēl nozīmīgāks par Djego Maradonu vai [tango dziedātāju] Karlosu Gardelu," izteicies vienības fans Marselo Ladelfa.

Kā ziņots, Bergoljo trešdien kļuva par pāvestu Francisku un turpmāk vadīs 1,2 miljardus cilvēku lielo katoļu saimi. Francisks ir ilggadējs San Lorenzo fans un dzīvo netālu no tā mājas spēļu stadiona. 45 gadus vecais strādnieks Ladelfa nosauca Francisku par "visizcilāko argentīnieti vēsturē".

Francisks piedzima Buenosairesas priekšpilsētā Boedo, kur sākotnēji bāzējās San Lorenzo, bet izauga citā priekšpilsētā Floresā, uz kurieni tas pārcēlās vēlāk. San Lorenzo komanda Argentīnas čempionātā uzvarējusi 14 reizes, pēdējo no tituliem izcīnot 2007.gadā.

70 gadus vecais ārsts Alberto Džordži, kurš specializējas sporta medicīnā, izteicās, ka apraudājies brīdī, kad uzzinājis par jauno pāvestu. "Mēs joprojām tam nespējam noticēt." Savukārt vienības oficiālās mājaslapas internetā sākumlapā ievietota pāvesta kluba biedra karte, kā arī bilde, kurā redzams jaunais pāvests, turot komandas kreklu.

77 gadus vecais Valters Nieto atzina, ka nekad neaizmirsīs dienu, kad Bergoljo 2011.gadā iesvētīja komandas jauno kapelu un nosauca vienību par savu "otro Bībeli". Zīmīgi, ka San Lorenzo komandai jau ilgstoši ir reliģiska vēsture - 1908.gadā to dibināja priesteris Lorenso Masa ar mērķi, lai jauniešus dabūtu prom no ielām un izglītotu ar sporta palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits