Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ārvalstu palīdzība beidzot sasniedz Tongu

Pirmās ārvalstu lidmašīnas ar palīdzības kravām ceturtdien beidzot sasniedza Klusā okeāna salu valsti Tongu, kura nedēļas nogalē cieta vulkāna izvirdumā un sekojošā cunami, vēsta BBC

Jaunzēlande pirmā paziņoja par savas militārās kravas lidmašīnas C-130-Hercules nosēšanos Tongas galvenajā lidostā pēc tam, kad vairāku dienu laikā brīvprātīgajiem, izmantojot slotas, lāpstas un ķerras, bija izdevies attīrīt tās skrejceļu no vulkāna izmesto pelnu kārtas. Jaunzēlandes Aizsardzības spēki informēja, ka lidmašīnas kravā bija konteineri ar dzeramo ūdeni, pagaidu patveršanās vietu izveides komplekti, elektroģeneratori, higiēnas un bērnu kopšanas līdzekļi un priekšmeti, sakaru ierīces.

Vēlāk arī Austrālija apstiprināja, ka Tongā nosēdusies pirmā no tās lidmašīnām ar palīdzības kravu un ka pirmajā no divām nosūtītajām Boeing C-17 Globemaster lidmašīnām atradās arī iekārta, ko var izmantot skrejceļa attīrīšanā no pelniem. Tika arī paziņots, ka kravu izkraušana notiek bez kontaktēšanās ar vietējiem, lai pasargātu no iespējamas inficēšanās ar koronavīrusu valsti, kurā līdz šim reģistrēts tikai viens Covid-19 gadījums.

Līdz dienas beigām bija paredzēta arī pirmā Jaunzēlandes jūras spēku kuģa ierašanās Tongā. Ar kuģiem tur paredzēts nogādāt vairāk nekā 250 tūkstošus litrus dzeramā ūdens un jūras ūdens desalinācijas iekārtas.

Sakari ar Tongu ir ierobežoti, galvenais zemūdens sakaru kabelis ir bojāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits