Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Atgūta daļa no Briseles lidostā nolaupītajiem 50 miljonus dolāru vērtajiem dimantiem

Beļģijas policijai trešdien izdevies atgūt daļu no 50 miljonus dolāru (26 miljonus latu) vērtajiem dimantiem, kas pirms nepilniem trim mēnešiem tika nolaupīti Briseles lidostā. Plašajā likumsargu operācijā konfiscēti dārgakmeņi, nauda, kā arī veikti vairāki aresti.

Otrdien Francijā aizturēts viens no astoņiem laupīšanā, iespējams, iesaistītajiem cilvēkiem. Šveicē aizturēti seši cilvēki un konfiscēta daļa no nolaupītajiem dimantiem. Savukārt Beļģijā trešdienas rītā veiktajos reidos bija iesaistīti ap 200 likumsargu. Tajos aizturēti 24 cilvēki un izņemts liels skaidras naudas daudzums.

Vērienīgā laupīšana notika 18.februārī Briseles lidostā. Antverpenes Pasaules dimantu centrs (Antwerp World Diamond Centre - AWDC) šo laupīšanu nodēvējis par vienu no vērienīgākajām, kāda jebkad piedzīvota.

Jāatgādina, ka 18.februārī Briseles lidostā tika nolaupīti neapstrādāti dimanti. Laupīšanu pastrādāja astoņi smagi bruņoti vīri, kuri ieradās lidostā divās melnās automašīnās, kuru marķējums atgādināja policijas transporta līdzekļus. Zagļi izbrauca cauri drošības barjerām un lielā ātrumā sasniedza pasažieru lidmašīnu, kas jau atradās uz skrejceļa. Viņi piespieda atvērt kravas nodalījumu, lai savāktu tur jau iekrautos dimantus.

Noziedznieki bija tērpušies policijas tipa uniformās un bruņojušies ar automātiskajiem ieročiem. Laupītāji nozaga tikai daļu no visas dimantu kravas. Noziedznieki savāca 120 iepakojumus ar dimantiem un aizbrauca pa to pašu ceļu, pa kuru ieradās. Laupīšana aizņēma vien pāris minūtes, un lidmašīnas pasažieri nemaz nepamanīja, ka noticis noziegums.

AWDC aplēses liecina, ka globālais dimantu bizness ik gadu mērāms aptuveni 60 miljardos ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits