Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Brazīlijā tiek uzsākti Ķīnā izstrādātas Covid-19 vakcīnas pēdējie izmēģinājumi

Brazīlijā otrdien tika uzsākta Ķīnā izstrādātas Covid-19 vakcīnas pēdējā izmēģinājumu stadija, un brīvprātīgie saņēma pirmās šīs vakcīnas devas.

Vakcīna, kuru izstrādājusi privāta Ķīnas farmācijas firma Sinovac Biotech, kļuva par pasaulē trešo vakcīnu, kurai ir uzsākti 3.fāzes klīniskie izmēģinājumi - liela mēroga izmēģinājumi ar cilvēkiem, kas ir pēdējais solis pirms regulatoru sniegta apstiprinājuma.

"Mēs dzīvojam unikālā un vēsturiskā laikā, un tāpēc es gribēju būt par daļu no šī izmēģinājuma," sacīja 27 gadus veca ārste, kas saņēma pirmo devu Sanpaulu Klīniskajā slimnīcā. Konfidencialitātes apsvērumu dēļ viņas vārds netika izpausts.

Apmēram 9000 veselības aizsardzības darbinieku sešos Brazīlijas štatos saņems šo vakcīnu, CoronaVac, divās devās nākamo triju mēnešu laikā.

Sanpaulu štata gubernators Žuans Doria pirmdien sacīja, ka sākotnējie rezultāti ir gaidāmi 90 dienu laikā.

Sinovac Biotech partneris šajos izmēģinājumos ir Brazīlijas sabiedriskās veselības pētījumu centrs. Ja vakcīna būs droša un efektīva, šim institūtam būs tiesības saražot 120 miljonus šīs vakcīnas devu.

Brazīlija ir jaunā koronavīrusa otrā vissmagāk skartā valsts pasaulē pēc ASV. Tā kā jaunais koronavīruss šajā valstī turpina strauji izplatīties, tā tiek uzskatīta par ideālu izmēģinājumu poligonu potenciālām vakcīnām. 

Brazīlija palīdz veikt 3.fāzes izmēģinājumus arī citai eksperimentālai vakcīnai, kuru izstrādājusi Oksfordas Universitāte un farmācijas firma AstraZeneca.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits