Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Briseles lidostā turpinās gaisa satiksmes kontrolieru streiks

Beļģijas gaisa satiksmes dispečeri trešdien turpina streiku Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā, un tādēļ lidostas darbs, kas tikai daļēji atsācies pēc 22.marta teroraktiem, atkal bijis jāaptur.

Beļģijas civilās aviācijas flagmanis Brussels Airlines paziņoja, ka streika dēļ ir atcelti apmēram 50 šīs kompānijas izejošie un ienākošie reisi šajā lidostā.

Streiks sākās otrdienas pēcpusdienā bez iepriekšēja brīdinājuma, kad dispečeri paziņoja, ka ir slimi un nespēj pildīt darba pienākumus.

Terorakts notika laikā, kad lidosta bija iesaistīta strīdā ar gaisa satiksmes dispečeriem par priekšlaicīgu pensionēšanos.

Otrdien abu pušu starpā tika noslēgta vienošanās, saskaņā ar kuru gaisa satiksmes dispečeriem galu galā tiks pagarināts darbaspējas vecums, ziņoja aģentūra Belga. Tomēr Beļģijas gaisa satiksmes dispečeru dienests Belgocontrol vēlāk paziņoja, ka dispečerus vienošanās neapmierina un viņi sākuši streiku.

Starptautiskā gaisa satiksmes asociācija nosodīja šo streiku, nosaucot to par "spērienu pa zobiem visam aviolīniju un lidostas personālam, kas tik grūti strādājis, lai atkal savienotu Briseli ar pasauli pēc šausminošā terorakta, [kas notika] tikai pirms trim nedēļām".

22.martā divi teroristi pašnāvnieki uzspridzinājās lidostas izlidošanas zālē, un vēl viens terorists uzspridzinājās Briseles metro stacijā. Teroraktos dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

Pēc šiem uzbrukumiem lidosta bija slēgta vairākas dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits